23948sdkhjf

Ny indsats skal hjælpe startups i gang med lokal produktion

Det kan være svært for unge startups at gå fra idé til prototype og til produktion, og det skal et nyt projekt hjælpe de nye virksomheder med.

Projektet går under navnet Future Manufacturers og har til formål at lære virksomhederne om, hvordan de kan etablere lokal og bæredygtig produktion.

- Det er vigtigt, at danske startups får adgang til de etablerede produktionsvirksomheders viden om og erfaringer med, hvordan man producerer i høj kvalitet. Vi skal gøre danske startups klar til produktion – med udgangspunkt i bæredygtighed og produktion i Danmark, udtaler direktør i DI Produktion, Peter Trillingsgaard, i en pressemeddelelse.

Udover DI Produktion står og Industriens Fond og Made bag initiativet, og hos førstnævnte er man også enig i, at projektet er nødvendigt for at hjælpe virksomhederne med at tage næste skridt.

- For mange produktionsiværksættere er det en afgørende fase at gå fra ide og prototype til etableringen af en reel fuldskalaproduktion. Kravene er mange, og det er en stor investering, der kræver særlig teknologisk indsigt. Med dette projekt skaber vi en platform, hvor iværksættervirksomheder kan få hjælp til at opbygge en effektiv og bæredygtig produktion fra starten, udtaler direktør for Industriens Fond, Thomas Hofman-Bang.

Om Future Manufacturers

  • Bag initiativet står produktionsklyngen Made, DI Produktion og Industriens Fond, der til sammen har lagt 4,5 millioner i projektet.
  • Målgruppen er danske startups, der har en prototype og nu skal i gang med at producere og gerne vil gøre dette bæredygtigt. Produkterne kan være alt fra medicinsk udstyr og køretøjer til inventar og byggematerialer. Det kan også være startups, der gerne vil gøre en nyligt opstartet produktion mere effektiv og grøn gennem for eksempel automatisering og valg af genanvendelige materialer.
  • Future Manufacturers åbner op for første ansøgningsrunde i første kvartal 2024.

Kilde: Industriens Fond

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078