23948sdkhjf

Nordjyder vil også have børnebørnene som kunder

Nyt nordjysk højttalerfirma tror på, at bæredygtig tilgang vil betale sig i det lange løb

Laust Nielsen tror på sit produkt.

Det er der i og for sig ikke så meget at sige til, for Canvas-højttaleren, som han står bag, blev for nyligt revet væk kort efter lanceringen.

Men også i det lange løb har han store forventninger forretningen. For han mener selv, at det er et fremtidssikret produkt, som han og Kim Neeper Rasmussen i Canvas Hifi står bag.

- Vi har lavet produktet, så det er let at skifte eksempelvis elektronikken eller tilpasse panelerne, hvis fjernsynene kommer til at være anderledes fremover, siger Laust Nielsen.

For den øvrige hardware i Canvas-højttaleren skulle gerne kunne spille lige så godt om 10, 20 eller 30 år, fortæller han. Og det har de fået kritik for.

- Da vi var på CES-messen i Las Vegas kom folk og skældte os ud for, at produktet var for billigt og at vi anstrengte os for meget for at lave noget, hvor kunden ikke kommer igen lige foreløbigt. Men det bekymrer os ikke, understreger Laust Nielsen.

For han tror på, at det i det lange løb bliver en god forretning for Canvas Hifi, at højttaleren kan forblive brugbar i mange år frem.

- Vi ser, at bæredygtighed fylder mere og mere, så i det lange løb kommer vi til at vinde kunder, fordi folk kan se, at en højttaler med 25-30 år på bagen også lyder godt. Så kommer børnebørnene forhåbentligt også til at købe en, mener Laust Nielsen.

Om Bacch 3D

  • BACCH 3D-teknologien er en form for lydgengivelse, der tager udgangspunkt i princippet om binaural lyd.
  • Teknologien forsøger at efterligne den naturlige måde, hvorpå det menneskelige øre opfatter lyde i det tredimensionelle rum.
  • Traditionelle stereo- og surround sound-systemer fokuserer på at levere lyd fra bestemte retninger, mens Bacch 3D gør det fra én højttaler.

Kilde: Hifi Center Jylland

Joint venture med lydeksperter

Kongstanken - som Laust Nielsen selv formulerer det - med Canvas-højttaleren er, at al underholdning kan afspilles fra én enhed. Højttaleren monteres under TV'et men findes også i en "solo-udgave", hvor den står et separat sted i rummet.

Højttaleren baserer sig på Bacch 3D-teknologien, der kan skabe stereolyd med kun én højttaler. Det har dog ikke været helt ligetil at implementere teknologien i et produkt, som almindelige mennesker skal kunne købe.

- Tidligere krævede Bacch 3D-teknologien, at højttaleren havde en processor opkoblet, og det kunne koste flere hundrede tusinder, men vi har lavet en god aftale med Bacch, så vi kunne få det ind i et almindeligt consumer-produkt, siger Laust Nielsen.

Direktøren fortæller videre, at Canvas-højttaleren derfor er udviklet som et joint venture med netop Bacch, som er med hele vejen i processen.

Det har blandt andet fået det anerkendte erhvervsmedie Forbes til at skrive om Canvas Hifi.

Fakta

Udover at stå bag Canvas Hifi, driver Laust Nielsen også tre sammenhængende lydforretninger i Frederikshavn:

  • Lyd- og Billedespecialisten
  • Hifi Center Jylland
  • LBS-B-O Frederikshavn
Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062