23948sdkhjf

Danfoss og Google indgår strategisk partnerskab

Danfoss vil transformere kundeoplevelsen og strømline interne processer ved hjælp af generativ AI - mens Google får grønne danske løsninger i sine datacentre

Danfoss og Google har indgået et strategisk partnerskab, der skal udnytte de seneste fremskridt inden for kunstig intelligens (AI) og fremme energieffektive løsninger i datacentre.

Som led i partnerskabet vil Danfoss bruge Google Clouds kapaciteter inden for generativ AI til at optimere kundeoplevelsen, strømline interne arbejdsprocesser og højne produktiviteten på tværs af organisationen. Blandt andet ved at bruge generativ AI til at indsamle og bearbejde information, automatisere viden, generere produktbeskrivelser og lave chatbot-løsninger til e-handel.

Google vil til gengæld i samarbejde med Danfoss implementere bæredygtige kølesystemer i datacentre. Blandt andet skal Danfoss-kompressorer nu installeres i nogle af Googles datacentre rundt omkring i Europa - og sågar resten af verden.

Danfoss’ teknologier kan blandt andet bidrage til løsninger, som gør det muligt at opfange og genbruge den varme, der produceres i datacentre. På den måde bliver datacentret til en vedvarende energikilde, der kan opvarme kommercielle og private bygninger.

Videreførelse af eksisterende samarbejde

Den nye aftale bygger på et eksisterende samarbejde mellem de to virksomheder, som begge var blandt grundlæggerne af den såkaldte Net Zero Innovation Hub i Fredericia, som blev annonceret i september 2023. Her gik en række store aktører sammen om at accelerere den grønne omstilling af datacentre. Nu tager Danfoss og Google et skridt videre og indgår et bredere partnerskab.

- I Danfoss vil vi sammen med vores kunder og partnere ændre, hvordan man bygger datacentre, så de bliver bæredygtige. Det kan gøre en helt konkret, positiv forskel for klimaet, når vi på tværs af industrier går sammen i partnerskaber for at skabe grønne datacentre, som vi her gør med Google. Teknologierne til at bygge bedre og mere bæredygtige datacentre findes allerede i dag, så det vigtige nu er at få igangsat og implementeret løsningerne, siger Sune Tornbo Baastrup, CIO i Danfoss, i en pressemeddelelse.

Googles danske landechef, Bianca Bruhn, er også begejstret for samarbejdet:

- Det her er et godt eksempel på et partnerskab, der udnytter begge parters styrker og bruger teknologi til at optimere kundeoplevelsen, øge produktiviteten og nå bæredygtighedsmål. Danfoss er førende inden for energieffektivitet, og deres løsninger hjælper med at understøtte Googles 2030-mål om at operere på udelukkende grøn energi 24 timer i døgnet. Vi er glade for at kunne levere AI-innovation gennem Google Cloud, der gør det muligt for virksomheder som Danfoss at operere på nye og smartere måder, siger Bianca Bruhn.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078