23948sdkhjf

Gomspace med stjerne-hyring: - Siger noget om, hvor vi er på vej hen

Gomspace har hentet et nyt medlem af ledelsen fra konkurrenten Cobham Satcom. Han skal understøtte den strategi, som nordjyderne har taget hul på det seneste år

Det er ingen hemmelighed, at Gomspace siden ansættelsen af Carsten Drachmann har lagt en stor del af fokusset over på produktsalg.

På den front styrker de nu den øverste ledelse ved at hente Henrik Kalstrup ind i en rolle som vice president for deres product business unit. Det er et nyoprettet stilling, fortæller CEO Carsten Drachmann.

- Det er en stilling, vi har oprettet på baggrund af vores strategi, som baserer sig på produktsalg, siger Carsten Drachmann.

Erfaren profil fra konkurrent

Gomspace har i en selskabsmeddelelse oplyst, at de i det endnu ikke offentliggjorte 2023-regnskab kommer til at slå omsætningsrekord, og det samme er planen i 2024. Det skal ske især på baggrund af produktsalget, hvor Henrik Kalstrup skal føre an.

Henrik Kalstrup kommer til Gomspace efter over 20 år - en stor del af dem i ledende roller - hos Cobham Satcom, og han er i sin tid uddannet i telekommunikation fra Aalborg Universitet.

- Det er en herre, som har mange års erfaring med satellitkommunikation, og som har arbejdet meget med product management og at strukturere produktudvikling og -markedsføring. Og det er præcis det, vi er i gang med, siger Carsten Drachmann.

At få en profil som Henrik Kalstrup ind giver Carsten Drachmann tro på, at Gomspace har gang i noget af det rigtige.

- Det, at vi kan tiltrække Henrik, siger noget om, hvor vi er på vej hen, lyder det fra direktøren.

Understøtter flere områder

Selvom ansættelsen af Henrik Kalstrup og oprettelsen af hans stilling er et udtryk for det nye produktfokus, så er det på samme tid en måde at sikre de øvrige forretningsben.

- Vi har et stort fokus på produktsalget, men det har vi også på Nordamerika og på vores større projekter. Og så er det meget godt, at vi ikke blander projektfokusset for meget sammen med de store missioner og satellitopbygning, fordi det er forskellige forretningsområder.

- Der er stor forskel på udviklingsdelen på produktsiden og på en større kontrakt med ESA, siger Carsten Drachmann.

Direktøren får selskab af Henrik Kalstrup i Gomspace-ledelsen fra 1. marts.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078