23948sdkhjf

Fortsat vækst i Danmark sikrer norsk EMS-kæmpe nyt milliardresultat

Den norske EMS-kæmpe Kitron havde et stærkt 2023.

De omsatte for 775 millioner euro. Det svarer til 5,8 milliarder kroner og er en fremgang på 21 procent.

En del af omsætningen kommer fra Danmark, hvor Kitron for cirka to år siden gennemførte opkøbet af BB Electronics i Horsens. Integrationen af de to virksomheder er gennemført, og dermed er BB Electronics i dag Kitron Danmark. Derfor er der ingen selvstændige regnskabstal for den danske forretning, men Carsten Christensen kan fortælle, at det har været et godt år i Horsens.

- Det har været et ganske fornuftigt år, og vi vækster stadig i Danmark, siger Carsten Christensen, der i det nye setup formelt har titel af managing director.

Kitron ASA
Regnskabsår 2023 2022
Valuta mio. EUR mio. EUR
Nettoomsætning 775,2 641,0
Resultat af primær drift 70,7 45,2
Resultat før skat 64,7 38,6
Årets resultat 51,1 28,3
Balancestatus 580,8 559,0
Egenkapital 183,5 143,3
Antal ansatte 3002 2848
Kilde: Kitron

Opnår effekt af integration

Carsten Christensen fortæller, at det stærke år blandt andet også kommer som følge af en række stordriftsfordele ved at være i en større koncern.

- Det er klart, at der er nogle funktioner, hvor vi oplever nogle synergieffekter ved at være en del af Kitron, siger han.

Carsten Christensen lægger desuden vægt på, at forsyningskædevanskelighederne ikke længere er aktuelle.

- Vi ser ikke de store udfordringer på materialesituationen, som vi så for to år siden. Så for os er det normaliseret, siger Carsten Christensen.

Mulighed for udvidelse, siger norsk CEO

I forbindelse med regnskabets offentliggørelse lyder det i en kommentar fra topchefen, Peter Nilsson, at Kitron generelt oplever stor fremgang på forretningsområderne Defense/aerospace og Electrification.

"For at møde efterspørgslen i de sektorer, vil vi øge vores operationelle fodaftryk i Danmark og Poland ved at øge vores kapacitet og imødekomme de regionale behov mere effektivt," lyder det fra Peter Nilsson i regnskabskommentaren.

Carsten Christensen oplyser dog til Electronic Supply, at han ikke kan kommentere yderligere på mulighederne for udvidelser eller opkøb her til lands, fordi Kitron er børsnoteret.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094