23948sdkhjf

Dansk ladeoperatør solgt til udenlandsk gigant

Den danske softwarevirksomhed og ladeoperatør Spirii er solgt til selskabet Edenred, der er en af verdens største betalings- og mobilitetsplatforme. 

Danske Spirii er blevet opkøbt af den globale koncern Edenred. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse. 

Spiri blev stiftet i 2019 og opererer på 18 internationale markeder, og er i dag den andenstørste ladeoperatør på det danske marked og servicerer nogle af verdens største virksomheder med platformsløsninger til opladning af elektrisk transport.

Med købsaftalen får Edenred aktiemajoriteten i det danske softwareselskab, og de tidligere investorer, Nordic Alpha Partners, Aura Energi og Unigestion er købt ud. 

Opkøbet er et bevis på vores succes og hårde arbejde og er en kæmpe milepæl i vores bestræbelser på at revolutionere lademarkedet. Tore Harritshøj, stifter og administrerende direktør i Spirii

Tilbage står Edenred og Spiriis to stiftere, Tore Harritshøj og Torben Fog, som ejere. De to stiftere skal nu - sammen med resten af medarbejderne i Spirii - drive virksomheden videre som et selvstændigt forretningsben i Edenred, der er en af verdens førende betalingsplatforme og udbyder af erhvervsløsninger inden for bl.a. mobilitet.

Skal føre an

Med det nye strategiske partnerskab forenes en fælles vision for fremtidens transport og en ambition om at skabe en stærk alliance, der skal føre an i den elektriske omstilling af transportsektoren verden over.

I forbindelse med opkøbet fusionerer Spiriis førende platformsteknologi, ladeløsninger og eksisterende kundeportefølje med Edenreds globale kundebase, der tæller mere end en million erhvervskunder, to millioner forhandlere og 60 millioner slutbrugere på 45 markeder. 

Hensigten er at styrke Spiriis globale position og at give Edenred en position helt i front på et hurtigtvoksende marked for e-mobilitet.

En kæmpe milepæl

Og Tore Harritshøj, stifter og administrerende direktør i Spirii, er da også godt tilfreds med salget. 

- Vi er enormt stolte af at blive en del af den globale Edenred-familie. Opkøbet er et bevis på vores succes og hårde arbejde og er en kæmpe milepæl i vores bestræbelser på at revolutionere lademarkedet. 

- Vi er allerede en af de førende aktører i Europa - takket være en kæmpe indsats fra vores medarbejdere og partnere. Og nu får vi, i samarbejde med Edenred, mulighed for at tilbyde endnu bedre løsninger til vores brugere og partnere og fremskynde vores globale ekspansion.

Også hos den globale koncern Edenred er der tilfredsmed med at have fået Spirii under vingerne, fortæller Diane Coliche, direktør for mobilitet hos Edenred. 

- Vores ambition er at være førende inden for innovative e-mobilitets-løsninger, og opkøbet af Spirii giver os mulighed for at nå ud til et langt større kundesegment med markedsførende produkter.

Spiriis to stiftere, Tore Harritshøj og Torben Fog, vil forblive aktionærer og vil fortsat indgå i Spiriis ledelsesteam som hhv. administrerende direktør og innovationsdirektør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095