23948sdkhjf

Sønderjysk elektronikvirksomhed høster frugterne af tunge investeringer

Det kan godt betale sig at investere tungt og leve med de dertilhørende beskedne resultater, hvis det kan sikre forretningens vækst i det lange løb.

Det kan Thomas Slivsgaard, direktør og stifter af converter-virksomheden Converdan, skrive under på. Vojens-virksomheden havde i en periode på omkring fem år ikke nogle nævneværdige resultater at vise frem på bundlinjen, men det blev der lavet om på i 2023, hvor overskuddet rundede 6 millioner kroner.

- Der er nok flere ting, der ligger til grund for det. Elektronikbranchen har som helhed været god for mange i 2023. Men for vores vedkommende lavede vi for fem år siden et strategisk valg, hvor vi valgte at fokusere aktivt på to forretningsområder. Vi investerede næsten alt, hvad vi havde, og selvfølgelig kan det ses i tallene, siger Thomas Slivsgaard.

De to områder, som Converdan skærpede fokus på, er området med elektrificering til eksempelvis ladestandere og forretningsområdet med energilagring. Thomas Slivsgaard fortæller, at de konkrete investeringer især har været i udvikling af produkter, men i mellemtiden er de også flyttet i en splinterny fabrik i Vojens, hvilket også har medført en række udgifter.

Converdan A/S
Regnskabsår 2023 2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 29,0 18,1
Resultat af primær drift 9,3 1,4
Resultat før skat 8,0 0,5
Årets resultat 6,3 0,6
Balancestatus 61,0 47,1
Egenkapital 7,7 1,4
Antal ansatte 31 28
Kilde: CVR

Nu viser de seneste regnskabstal, at pengene indtil videre ser ud at være godt givet ud.

- Vi begynder at høste det, vi såede for tre-fire år siden nu, fortæller Thomas Slivsgaard.

Forventer fortsat vækst

Investeringerne har også betydet, at Converdan i mellemtiden er gået fra at være i omegnen af 20 medarbejdere til nu knap 40 af slagsen. De folk skal være med til at drive den fortsatte vækst.

- Det går lidt langsommere her i første halvår, men 2024 ser stadig ud til at gå som forventet og som budgetteret, siger Thomas Slivsgaard.

Ejerlederen fortæller videre, at Converdan forventer en vækst i samme størrelsesorden som i 2023, når regnskabet skal gøres op om et års tid.

Får afgørende betydning

Med afsæt i førnævnte investeringer og fokus på elektrificering og energilagring er Thomas Slivsgaard meget fortrøstningsfuld. Ikke kun for det næste regnskabsår men også for Converdans fremtid i almindelighed.

- Jeg tror på, at det her bliver en god forretning i det lange løb. Jeg plejer at sammenligne convertere lidt med kunstig intelligens og robotter. Det er noget, der får afgørende betydning for de omstillinger, vi ser i samfundet. De andre to er mere synlige for slutbrugerne, mens power-elektronik sidder indeni produkterne, så der er ikke på samme måde nogen, der opdager vores produkter, siger Thomas Slivsgaard.

Men selvom lægmænd ikke ved første øjekast kommer til at få øje på Converdans blå-grønne logo, er det håbet, at converterne fra Vojens skal i brug verden over.

- Der er så mange muligheder fra PtX og brint. På den ene side til elektrificering af biler og lastbiler og skibe på den anden side. Så der er mange spændende projekter, og selvom der allerede er meget nu, så er vi kun lige gået i gang, lyder det fra Thomas Slivsgaard.

Det store vækstpotentiale får Thomas Slivsgaard til at sigte efter at runde 100 ansatte i løbet af de kommende tre til fem år. Hvordan han vil lykkes med det projekt og samtidig holde fødderne solidt plantet i den sønderjyske muld, kan du læse mere om i den kommende tid på Electronic Supply.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078