23948sdkhjf

Salg af konkursramt virksomhed trækker ud – medarbejdere fritstillet

Odico, der producerer robotter til byggeindustrien, blev erklæret konkurs mandag den 18. marts, og siden da har kurator Nicolai Dyhr fra advokatselskabet Horten arbejdet på at videresælge aktiviteterne.

Egentlig var det hans håb at kunne gennemføre et samlet salg inden for 14 dage fra afsigelsen af konkursdekretet, men det er endnu ikke lykkedes at nå en aftale med en køber.

- Vi er stadig i forhandlinger, og der er køberemner, der er interesserede, så jeg håber det lykkes, siger Nicolai Dyhr.

Håbede at få medarbejdere med over

Grunden til, at han havde satset på et salg inden 14 dage er, at det er den frist, kurator har i forhold til opsigelse af medarbejdere.

- Derfor har vi været nødsaget til at opsige og fritstille de ansatte. Vi håbede ellers, at vi kunne få dem handlet med over, konstaterer Nicolai Dyhr.

Der var cirka 30 ansatte i Odico på konkurstidspunktet.

Spændende køberemner

Tilbage står kurator med selskabets aktiver, og her er han stadig optimist, når det gælder et samlet salg.

- Der er stadig konkret dialog med nogle gode, spændende køberemner. Virksomheden har et godt produkt i mine øjne, og jeg har også en fornemmelse af, at de mennesker, der er omkring virksomheden - det er jo lokalt forankrede ingeniører i Odense-området, der har været med til at bygge det op - gerne vil være med til at støtte op om det, og de er klar. Så jeg skal bare have fundet den rigtige køber og have lukket handlen, fortæller Nicolai Dyhr.

Han håber derfor også på at få en afklaring inden for en kort tidshorisont.

- Set med mine øjne er det et godt tilbud. De har udviklet noget, der er unikt, skalerbart, og egentlig noget der kan sælges globalt, men jeg har nogle kreditorer som jeg forelægger alle bud, og hvis kreditorerne ikke synes, det er godt nok, det der bliver tilbudt, så kan jeg ikke sælge. Det er det, der er balancen i tingene, slutter Nicolai Dyhr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093