23948sdkhjf

Printplade-virksomhed har vendt svaghederne ryggen

Icape Denmark har øget bemandingen i håb om at høste frugterne ved at være en del af en stor fransk koncern

Der er fortsat masser af se til på Møn, hvor Icape Denmark holder til.

- Det går stærkt, og det er dejligt, siger Tina Pedersen, der er administrerende direktør hos printpladeleverandøren, der tidligere hed Møn Print.

Virksomheden har netop afleveret regnskab for 2023, men selvom der er meget at se til, bød året ikke på nogen stor regnskabsmæssig fremgang. Bruttofortjenesten landede i samme leje som 2022, og indtjeningen faldt. Det er der dog en god grund til, for i løbet af året har Icape Denmark hyret to nye sælgere - en ekstern og en intern - som har forhøjet lønudgifterne.

- At vi har fået nye sælgere er også et udtryk for, at der er mere at se til. Og det kan ikke undgås at have væsentligt højere lønudgifter, når man går fra at være tre til fem mand, siger Tina Pedersen.

Icape Denmark A/S
Regnskabsår 2023 2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 2,0 2,1
Resultat af primær drift 0,4 1,6
Resultat før skat 0,4 1,6
Årets resultat 0,3 1,3
Balancestatus 6,3 3,7
Egenkapital 2,3 2,0
Antal ansatte 5 3
Kilde: CVR

Overvejelser om hjemtagning

Direktøren fortæller, at hun godt kan mærke, at flere vil rykke elektronikproduktionen mod Danmark eller Vesten generelt. Men det betyder ikke, at de med det første kommer og køber printplader hos Icape, for der er for manges vedkommende stadig tale om overvejelser.

- Vi mærker det på den måde, at markedet virker uroligt, og mange ved ikke, hvor de skal stå. Kunderne er ved at finde ud af, om de skal blive i Kina eller flytte produktionen til Europa, siger Tina Pedersen.

Hun understreger dog, at hun "får mange forespørgsler".

- Det er sådan, vi mærker det.

Om Icape Denmark

  • PCB-leverandør stiftet i 1965.
  • Hed oprindeligt Møn Print og har haft egen produktion af printplader frem til 2014.
  • Siden er virksomheden gået over til at være en ren handels- og rådgivningsvirksomhed inden for print.
  • Blev i 2022 opkøbt af franske Icape Group, hvorefter den danske afdeling med kontor i Stege på Møn skiftede navn til Icape Denmark.

Kilde: Icape Denmark

Faldet til i stor organisation

En anden milepæl ved det forgangne 2023-regnskabsår var, at det var første hele år med det nye ejerskab i form af franske Icape.

Tina Pedersen har tidligere givet udtryk for, at der var en række fordele ved at være en del af en større organisation, og det gør sig stadig gældende, fortæller hun.

- Vi er faldet til og har fundet vores plads i organisationen, og vi har lært at bruge fordelene ved at være en del af Icape, siger hun.

Tina Pedersen påpeger, at den mønske virksomhed med Icape i ryggen har lettere ved at tiltrække kunder.

- En af vores svagheder var vores størrelse. Nogle kunne være i tvivl om, hvorvidt de kunne lægge en ordre hos en lille trader som os. Det turde mange ikke, men det gør de nu, siger Tina Pedersen og pointerer:

- Vi er stadig en lille enhed, men vi har en kæmpe i ryggen.

I det store hele er direktøren derfor også fortrøstningsfuld, når det kommer til fremtiden. Alligevel tør hun ikke love noget om, hvordan tallene kommer til at se ud, når indeværende regnskabsår lukker.

- Forhåbentligt ser det bedre ud end 2023, men jeg må ærligt indrømme, at jeg simpelthen ikke ved det. Jeg har selvfølgelig nogle forventninger, men jeg ved ikke, om vi lander der endnu. Der er simpelthen for meget rundt omkring og alt for meget uro, til jeg tør byde ind med noget, lyder det fra Tina Pedersen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095