23948sdkhjf

Dobbelt-op på omsætningen og røde tal på bundlinjen hos KK Wind Solutions

Der var fremgang på de fleste parametre hos KK Wind Solutions i 2023.

Den midtjyske leverandør af power electronic- og køleløsninger til vindmølleindustrien kunne glæde sig over en fremgang i omsætningen på hele 113 procent til 5,486 mia. kr. Ordrebeholdningen voksede samtidig med 95 procent til 3,45 mia. kr.

Alligevel endte vindmølle-virksomheden med et driftsresultat tæt på 0 og et underskud efter skat på 164 mio. kr.

- 2023 var et transformationsår for KK Wind Solutions. Med gennemførelsen af ​​to store opkøb; konverterforretningen fra Vestas og Nissens Cooling Solutions, forventer vi at øge omsætningen til over 7 mia. kr. i 2024 samtidig med, at vi styrker vores position som en førende tier 1-leverandør af kritiske elektromekaniske systemer, siger Mauricio Quintana, CEO hos KK Wind Solutions, i en pressemeddelelse.

- Vi vil fortsat nyde godt af stærk organisk vækst, da efterspørgslen efter vind og andre vedvarende energikilder viser betydelig styrke i det næste årti. Desuden vil vi fortsætte med at bygge og diversificere virksomheden på langt sigt ved at investere i strategiske opkøb og R&D, fortsætter han.

I november 2023 offentliggjorde KK Wind Solutions, at man havde købt Nissens Cooling Solutions fra A.P. Moller Holding for at konsolidere sin position som strategisk leverandør af convertere og køleløsninger til industrier som vindenergi, PTX og off-highway køretøjer. Opkøbet bliver integreret i 2024 med fabrikker i Tjekkiet, Kina, Danmark og Slovakiet med mere end 800 medarbejdere. Herefter har KK Wind Solutions 3.300 medarbejdere i 10 forskellige lande.

I 2024 forventes den samlede omsætning at lande på 7,0-7,5 mia. kr., mens indtjeningen stadig vil være påvirket af integrationsomkostninger fra opkøbene.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063