23948sdkhjf

Trods GPV-tilbagegang: - Man er nødt til at bevare roen

Markederne er ved at "rebalancere" sig selv ovenpå de store lageropbygninger, og derfor bekymrer Q1-tilbagegangen i GPV ikke, fortæller firmaets CEO i dette interview

Selvom GPV gik en smule tilbage i årets første kvartal, ser CEO Bo Lybæk ikke advarselslamperne blinke.

- Man er nødt til at bevare roen, og man er nødt til at forstå, hvad der sker, siger han.

Bo Lybæk fortæller, at da GPV i fjor for første gang rundede en omsætning på 10 milliarder kroner, var det også med afsæt i en stor backlog, som kunne indfries, da komponentmanglen var i bedring. Nu ser situationen imidlertid anderledes ud, fordi mange af GPVs kunder har opbygget store lagre.

Bo Lybæk siger, at han derfor ser den nuværende afmatning som en "rebalancering" af tingenes tilstand. I det lys er han ikke bekymret for den fortsatte vækst, og GPV har da heller ingen planer om at bremse vækstambitionerne.

- Det er også derfor, vi færdiggør vores ekspansioner, for vi ved, det går op og ned, siger Bo Lybæk.

Vækst i amerikanske markeder

I forbindelse med gårsdagens kvartalsrapport lagde direktøren også vægt på, at GPV står stærkt ved både at have en bred geografisk tilstedeværelse og ved at levere til mange forskellige segmenter.

I forhold til geografien fortæller Bo Lybæk, at det især er i de amerikanske markeder, at der er vækst.

- USA står stærkere end Europa. Der er høje forventninger til den amerikanske EMS-industri i år, og indtil videre ser det også ud til at være rigtigt, siger Bo Lybæk.

Netop de amerikanske markeder skal GPV servicere fra fabrikken i Mexico, hvor der er en udvidelse undervejs. De planer kan du læse mere om her.

Plus på pengestrømmene

Rent økonomisk var noget af det mest iøjnefaldende ved regnskabet også, at der trods et pænt driftsresultat endte med at være minus på bunden.

Det hænger dog sammen med valutakursreguleringer.

- Vi har desværre ikke fundet en vej til at styre dollaren, siger Bo Lybæk med et glimt i øjet.

Han hæfter sig dog ved et andet punkt i regnskabet, nemlig pengestrømmene. Her er pengestrømmene fra driften på 150 millioner kroner i første kvartal i år, mens tallet i samme periode i fjor hed -88 millioner kroner.

- Efter en periode, hvor vi har brugt rigtig mange penge på at opbygge lagre, begynder vi at se, at det går den anden vej. Så vi mener stadig, det overordnet set har været en fornuftig beslutning at have investeret i lagrene, siger Bo Lybæk.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203