23948sdkhjf

GPV lukker fabrik

GPV lukker fabrikken i Malaysia i løbet af første halvår 2024. Det handler om at samle kræfterne på større fabrikker i lokalområdet

GPV lukker produktionen i Malaysia.

Men selvom en lukning af en fabrik kan lyde en smule dramatisk for en virksomhed, der netop har offentliggjort en omsætning på 10 milliarder kroner, så er det langtfra tilfældet, fortæller CEO Bo Lybæk.

- Det er et ret lille site, som vi har fået med efter fusionen med Enics. Og da vi i forvejen har to store sites tæt på - i henholdvis Sri Lanka og Thailand, hvor vi har udvidet - giver det god mening, at vi samler kapaciteten der, siger Bo Lybæk.

Han uddyber, at der på fabrikken i Malaysia er under 150 ansatte. Omvendt er der på den gode side af 1000 styk i både Thailand og Sri Lanka, mens det samme gør sig gældende for virksomhedens to fabrikker i Kina.

Store udvidelser undervejs - og mere på vej

Selvom GPV i anledning af regnskabet kunne meddele, at de forventede en lille tilbagegang omsætningsmæssigt, så er lukningen i Malaysia ikke et udtryk for, at der ikke er noget at se til.

For GPV er fortsat i gang med at bygge en ny fabrik i Slovakiet, som efter planen åbner i forsommeren i år. Ligeledes er de ved at færdiggøre udvidelsen af elektronikproduktionen i Thailand, og så forventer de også i forsommeren at kunne klippe snoren til en udvidelse i Mexico.

Og netop i det mellemamerikanske land er der meget at se til, fortæller Bo Lybæk. Med den igangværende udvidelse fordobler de kapaciteten og får en fabrik på cirka 8500 kvadratmeter. Men der kan inden længe være mere på vej.

- Vi er stadig i gang med den nuværende udvidelse i Mexico, men jeg tror, vi kommer til at udvide mere bagefter. Der er stor appetit i de amerikanske markeder, lyder det fra Bo Lybæk.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235