23948sdkhjf

Asetek starter blødt ud men holder fast i forventingerne

Asetek har startet regnskabsåret ud med en lille tilbagegang, hvor omsætningen i første kvartal gik fra 14,8 millioner dollars til 12,2 millioner dollars, mens bundlinjen gik fra 0,6 millioner dollars til -0,6 millioner dollars.

Det er dog forventet, lyder det fra CEO André Sloth Eriksen.

- Som forventet er året startet blødt ud grundet højere lagerbeholdninger hos vores kunder. Vi forventer, at efterspørgslen og omsætningen vokser i andet halvår baseret på kommunikationen med kunderne, normaliserede lagerbeholdninger og nye produkter, der bliver sendt ud i andet halvår, udtaler André Sloth Eriksen i en selskabsmeddelelse.

Asetek fremhæver videre i selskabsmeddelelsen, at første kvartal har budt på udgifter på 2,5 millioner dollars til investeringer i det nyt hovedkvarter, der efter planen åbner til sommer.

Asetek holder desuden fast i forventningerne til det samlede 2024-regnskabsår. Her regner de med omsætning på -5 til 5 procent i forhold til sidste års omsætning på 76 millioner dollars. Det indebærer forventninger om en lille tilbagegang eller stagnering på væskekøleforretningen, mens Asetek forventer en vækst i motorsportsimulationssegmentet på 40-60 procent sammenlignet med 2023.

Desuden forventer Asetek, at EBITDA-marginen lander på 12-17 procent af omsætningen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.469