23948sdkhjf

Direktør efter nedgang i robotsalg: - Vi kommer tilbage til vækst

En transformation hen mod flere automationsløsninger og fokus på store kunder skal bringe Universal Robots tilbage til vækst

De seneste salgstal for 1. kvartal 2024 fra Universal Robots viser nedgang i salget. Og generelt har Universal Robots ikke haft den vækst, som firmaet ønsker de sidste par år.

Alligevel er UR's topdirektør Kim Povlsen optimistisk.

- Vi startede en stor transformation for halvandet år siden. Det går helt efter planen. Den plan gør, at vi kommer tilbage til vækst. Når verdensøkonomien kommer op i højere gear, så kommer det, lyder det fortrøstningsfuldt fra Kim Povlsen.

Vi møder ham på virksomhedens "Grand Opening" af UR's og MIR's nye fælles hovedkvarter i Odense.

Færdige løsninger

Kim Povlsen forklarer, at der er tre elementer i virksomhedens transformation.

Det første er, at Universal Robots sammen med partnere tilbyder færdige automationsløsninger, for eksempel til robotsvejsning eller til palettisering. 

- Den andet er, at vi har taget mere fokus på de helt store virksomheder. Vi har investeret i tekniske sælgere, som kommer tæt på de store kunder. 

- Det tredje er, at vi har investeret kraftigt i support og service. Hvis kunderne har et problem med deres robotter eller deres automationsanlæg, så er vi der, og vi er der hurtigt.

- Vi tror, at det er de ting, der skal til for at komme tilbage til stærk vækst, siger Kim Povlsen.

Universal Robots rundede i november 2022 1000 medarbejdere, og medarbejdertallet ligger stadig deromkring. Kim Povlsen forklarer, at virksomheden har været tilbageholdende med at ansætte flere i betragtning af de lidt sløje markeder. Men han tror altså på ny vækst.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.035