23948sdkhjf

Demant i mål med frasalg

Endeligt er Demant kommet i mål med frasalget af selskabets implantat-forretning

Efter en to år lang proces er Demant kommet i mål med frasalget af selskabets implantat-forretning, der nu kommer på australske hænder.

"Demant meddeler i dag, at alle regulatoriske godkendelser og sædvanlige vilkår vedrørende frasalget af vores cochlear-implantatforretning til Cochlear er blevet opfyldt, og at den foreslåede transaktion er afsluttet med virkning fra 21. maj 2024," lyder det i en selskabsmeddelelse fra Demant.

Selskabet skriver videre, at det er i overensstemmelse med forventningerne, og at implantat-forretningen kommer til at bidrage med 0 kroner efter skat i 2024-regnskabet.

Lang og besværlig proces

Da frasalget for to år siden blev annonceret, lød det, at australske Cochlear Limited ville købe hele Demants datterselskab Oticon Medical.

Den handel nåede parterne dog ikke i mål med, for konkurrencemyndighederne blokerede for salget.

Således blev det i stedet besluttet, at det kun var forretningsområdet med såkaldte cochlear-implantater, der kom med i handlen, mens den del af Oticon Medical, der sælger benforankrede høreapparater, vil forblive en del af Demant.

Hos Demant er det dermed stadig uklart, hvad der helt præcist skal ske med forretningen for benforankrede høreapparater. I meddelelsen lyder det, at "en evaluering af vore strategiske muligheder pågår".

Parterne har ikke oplyst handelsprisen for den endelige handel, men da der i første omgang blev lagt op til et salg af hele Oticon Medical i 2022, lød prisen på 850 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062