23948sdkhjf

Ny ejer har indsat gammel fodboldven som CEO

Efter opkøbet af Chromaviso vil den nye ejer få styr på driften ved ansættelsen af en ny direktør, som han har kendt i mange år

Anders Borring har købt virksomheden Chromaviso, og udover sin egen rolle som arbejdende bestyrelsesformand har han også hyret en ny direktør i form af Sten Søgaard.

De to skal i samspil eksekvere på den strategi for virksomheden, som Anders Borring tidligere har redegjort for.

Det er ingen hemmelighed, at økonomien ikke var så god. Så Sten skal ind at stå for driften på en økonomisk god måde. Anders Borring, ejer, Chromaviso

Den nye plan går på, at lysløsningerne, der hidtil har været anvendt i sundhedsvæsenet, skal ud over rampen til B2B-markedet og sælges til eksempelvis kontormiljøer. Anders Borring fortæller, at opgaven i første omgang bliver at overbevise virksomhederne om, at de skal investere.

- For virksomhederne er der konkurrence om de gode medarbejdere. Nogle konkurrerer på at have en god frokostordning eller en frugtordning. Men det er her, vi skal vise, at man med den her investering kan værne om sine medarbejdere på en anden måde, siger Anders Borring.

Han er forsigtig optimist i forhold til, om det kan lade sig gøre.

- Hvis vi går ud til en virksomhed og siger, at vi har en løsning, og vi kan dokumentere, at det nedbringer sygefraværet, så håber jeg, det er en no-brainer, siger Anders Borring.

Skal simplificere produkt

Selvom Anders Borring ser gode muligheder for at rykke ind i nye markeder, så skal Chromavisos produkter tilpasses, før det kan blive til virkelighed.

- Jeg ser det store potentiale i at simplificere produktet. I dag bliver systemerne tilpasset de enkelte sygehuse, så de skal laves forskelligt. Vi skal videreudvikle den teknologi til at gøre det væsentligt mere simpelt at installere og drive det, siger Anders Borring.

Således er det planen at gøre produktet mere standardiseret til installation i eksempelvis kontormiljøer.

- Det vil få prisen ned og vil gøre det muligt at konkurrere med almindelige armaturer, siger Anders Borring, der desuden fremhæver sin lange erfaring som ejer i LED-virksomheden Scangrip som en styrke i at drive udviklingen af de nye produkter.

Parløb med gammel ven

Anders Borring har allerede haft møder med udviklingsteamet i Chromaviso, fortæller han. I sin rolle som arbejdende bestyrelsesformand kommer han til at bistå udviklingsafdelingen med udviklingen.

Samtidigt skal den nye direktør, Sten Søgaard, stå for den generelle drift.

Han er en gammel kending af Anders Borring. De to har kendt hinanden i 40 år, siden de spillede fodbold sammen i Odense-klubben Dalum IF.

- Han er en meget erfaren herre, så jeg glæder mig, siger Anders Borring om samarbejdet.

Ejeren fortæller, at det var vigtigt for ham at få en ny direktør ind. Ifølge Anders Borring var de to stiftere teknologi-eksperter, men økonomisk var forretningsmodellen ikke bæredygtig, hvilket blandt andet kom til udtryk i et samlet milliontab på over 8 millioner kroner i løbet af de seneste fem regnskaber.

- Det er ingen hemmelighed, at økonomien ikke var så god. Så Sten skal ind at stå for driften på en økonomisk god måde, lyder det fra Anders Borring.

Om Chromaviso

  • Stiftet i 2006 af Anders Kryger og Claus Puggaard.
  • Holder til i Aarhus.
  • Leverer døgnrytmelys til hospitaler, plejehjem og andre dele af sundhedsvæsenet.
  • Opkøbt af Anders Borring i 2024 med henblik på at udvide konceptet til B2B-markedet.

Kilde: Chromaviso, Anders Borring

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047