23948sdkhjf

Så ruller HI

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager åbnede tirsdag officielt HI 2013.
- Som en personlig bemærkning kan jeg sige, at jo mere man nærmer sig de 50, jo mindre imponerende ser det ud, lagde Margrethe Vestager meget humoristisk ud.

- Men her har vi en 50-årig, der rækker ud efter fremtiden og ikke en, der sidder tilbagelænet og venter på efterlønnen, supplerede hun.

Det går bedre i Danmark
Herefter forsøgte økonomi- og indenrigsministeren at give et øjebliksbillede af dansk økonomi, og hun ser flere lyspunkter for øjeblikket:

- Vi har haft finansiel krise, statsgældskrise og recession. Men der er tegn på en vending. Det går lidt bedre i Danmark, og det kan gå endnu bedre, hvis vi arbejder sammen. Så der er grund til optimisme. Vi ser gode tal for dansk økonomi, men også for de lande, der aftager jeres produkter, sagde Margrethe Vestager.

- Der vil blive ved med at komme udfordringer. Det vil gå lidt frem, det vil gå lidt tilbage – men samlet vil det gå fremad, uddybede hun.

Født i 1963
Før Margrethe Vestager havde blandt andet Hernings borgmester Lars Krarup været en tur på talerstolen. Han fokuserede blandt andet på, at HI-messen i år kan fejre 50 års jubilæum.

- Det var et sats at bygge messehallerne i 1963. Men det var med en tro på at det ville bringe muligheder. Det skal vi lade os inspirere af og tro på fremtiden, fortalte Lars Krarup, der dog også hæftede sig ved messens betydning i den nuværende økonomiske situation i Danmark.

- Der er blevet talt meget om krise. Jeg tror, vi må se i øjnene, at der er tale om en mere permanent tilstand. Men hvis vi tør gå nye veje, tænke nyt og udvikle os, skal vi nok klare os.

Optimist for fremtiden
Traditionen tro var også direktør for MCH Messecenter Herning, Georg Sørensen, og formand for messekomiteen, Jørgen Stenberg, på talerstolen.

De lagde begge vægt på, at de igen i år er lykkedes at bygge en flot messe op med god tilslutning fra udstillerne, selvom det økonomiske barometer stadig ikke står på høj sommer. Begge udtrykte de optimisme for dansk industri.

- Tænker vi fremad, er jeg rimelig optimist. Selv i Dagbladet Børsen er der sket det på det sidste, at der er flere positive end negative artikler, konstaterede Jørgen Stenberg.

HI 2013 er åben til og med fredag den 6. september.

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079