23948sdkhjf

HI-messen skrumper med tilfredshed

Stadig faldende besøgstal på årets HI-messe får ikke alarmklokkerne til at ringe for organisationen bag.
Der er færre åbne messehaller og markant færre turistbusser på parkeringspladserne, end der var i de livlige dage før finanskrisen.

Siden 2005, hvor HI-messen i Herning blev besøgt af næsten 28.000 gæster og hvor flere end 1000 virksomheder udstillede, så er Danmarks største industrimesse samlet set skrumpet med 40 procent i både besøgstal og i antallet af udstillere.

Men selv om besøgstallet også faldt fra 2011 til 2013 - fra næsten 20.000 til cirka 16.500 gæster - så er er der ingen som helst krisestemning at spore i messeorganisationen, melder projektleder Mona Jakobsen.

Høj kvalitet tæller
For hende er størrelse ikke det ultimative succeskriterium. Det er høj kvalitet, som er i fokus, og selv om Herning bestemt ikke siger nej til flere udstillere, så er den nuværende størrelse fuldt ud tilfredsstillende.

- For os er det vigtigt, at det er de rigtige, der kommer. Der er stadig flere på messen, som har beslutningskompetence og som dermed kan disponere på messen, siger hun.

Hun vurderer, at det i høj grad er gratister; medarbejdere fra udstillende virksomheder, som der især er færre af blandt gæsterne.

- Tidligere så man mange flere busser derude, fordi en virksomhed havde give et helt produktionshold fri. Det ser man stort set ikke længere.

Gode tilbagemeldinger
Og netop fordi, at hun vurderer, at messen nu indeholder en langt større koncentration af beslutningsdygtige ledere, så vurderer hun også, at messen dermed giver en bedre forretningsoplevelse for deltagerne, end den hidtil har gjort.

- Det er også de tilbagemeldinger,som vi får fra udstillere og brancheorganisationer. Men nu skal vi i gang med evalueringen, og ud fra den kan vi sætte retningen for, hvad der skal ske i 2015.

I er tilfredse, men ville I skrue tiden tilbage til de livlige dage i 2005, hvis I kunne?

- Det kan jeg egentlig ikke forholde mig til, siger Mona Jacobsen, som hellere vil være realistisk, end hun vil drømme.

- Vi forholder os til den aktuelle virkelighed i industrien, og ud fra de omstændigheder fokuserer vi på at højne kvaliteten.

Hun ønsker ikke ønsker at fortælle, hvordan messens økonomi er påvirket af, at den i årenes løb er blevet nedskaleret, men i øvrigt er det ikke første gang i historien, at messen er skrumpet.

Den første HI-messe i 1963 var et anderledes, folkeligt tilløbsstykke, som blev besøgt af godt 132.000 gæster over 11 åbningsdage.

Hvordan har du oplevet HI-messen før og nu?
Oplever du også, at messen kun er blevet bedre i takt med, at den er blevet mindre. Eller savner du tiden før krisen?

Er messen blevet mere professionel og mindre folkelig, og er det en fordel eller en ulempe?

Skriv gerne din kommentar om udviklingen.
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.331