23948sdkhjf

Formands krav til ny direktør: - Det er en, der skal kunne begge dele

Bestyrelsesformand for RTX, Peter Thostrup, vil have en CEO, der kan bidrage med både tekniske og kommercielle kompetencer

Ved udgangen af november er CEO Peter Røpke fortid i RTX, og det er bestyrelsesformand Peter Thostrup ikke glad for. Der er dog ingen sure miner fra formandens side.

- Det er jeg selvfølgelig ked af, og det er ikke noget, som bestyrelsen har ønsket. Det er Peters eget valg, men han har været her i otte år, så man kan ikke sige, at han løber fra pladsen. Så sunder man sig, og så går man i arbejdstøjet, siger Peter Thostrup.

Derfor pågår nu en proces med at finde en afløser for Peter Røpke, der gennem sine otte år i virksomheden har leveret et overskud på over 300 millioner kroner.

- Vi kommer til at lede efter en afløser, der fortsat kan udvikle RTX. Men der kommer ikke til at være et strategiskifte, så vi skal finde en til at føre strategien videre.

"Business as usual"

Bestyrelsesformanden vil ikke komme ind på, hvem bestyrelsen helt specifikt leder efter, men det skal være en, som både besidder forretningsmæssige og tekniske kompetencer, understreger han.

- Man kan ikke drive RTX, hvis ikke man har en dyb teknisk forståelse, og man kan heller ikke drive RTX, hvis man ikke er kommerciel. Så det er en, der skal kunne begge dele, lyder det fra Peter Thostrup.

Peter Thostrup siger desuden, at han glæder sig over, at han og resten af bestyrelsen har god tid til at finde Peter Røpkes afløser, og at forretningen kommer til at være "business as usual", indtil Peter Røpke stopper 30. november.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063