23948sdkhjf

Elektronikbranchen oplever fremgang og er tilbage på 2022-niveau

Efter et sløjt 2023 er der fremgang at spore i de nyeste DI-tal for elektronikbranchen

Den negative udvikling ser ud til at vende i elektronikbranchen, hvor der i februar, marts og april var en fremgang i produktionen på 4,4 procent sammenlignet med samme periode i fjor.

Det fremgår af en analyse af DI Digital på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

- Jeg lægger mærke til, at der har været et kraftigt dyk, og nu er der et hop opad igen i produktionen for elektronikbranchen. Det er godt at se, der er en vending i branchen, siger Andreas Holbak Espersen, digitaliseringspolitisk chef i DI.

Stadig grå skyer

Selvom produktionen er stigende, så er alt ikke i orden. Tallene viser fortsat, at der er en stor mangel på efterspørgsel i elektronikbranchen, som i DI Digitals analyse dækker over elektronikindustrien samt branchen for fremstilling af elektrisk udstyr.

- Der er fortsat lidt grå skyer, for 33 procent af elektronikbranchen angiver, at manglen på efterspørgsel udgør en produktionsbegrænsning. Det giver panderynker, at 68 procent af virksomhederne i branchen for fremstilling af elektrisk udstyr oplever mangel på efterspørgsel, hvilket i høj grad kan tilskrives de svage økonomiske prognoser i nabolandene, siger Andreas Holbak Espersen.

Han henviser her til, at det blandt andet hænger sammen med svage markeder i Sverige, Tyskland og England, hvor en stor del af branchen leverer til. Her var økonomien i stilstand i fjor, og prognosen for 2024 siger det samme.

Hos DI Digital lyder det desuden, at de løbende er i kontakt med medlemsvirksomhederne.

Her er meldingen, at flere og flere tror på, at der kommer lysere tider, og mange ser især frem mod fjerde kvartal.

- Branchen håber på, at det bliver bedre i efteråret. Noget af det kan forklares med, at mange kunder har bygget til lager, som de stadig afvikler nu. Andet kan tilskrives, at kunderne har større tillid til at leverandørerne kan producere per demand, og derved behøver kunderne ikke så store lagre som for bare 12-18 måneder siden, lyder det fra Andreas Holbak Espersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065