23948sdkhjf

Seluxit er gået konkurs

Pandemien og langtrukne aftaler endte med at koste livet for Seluxit

Den aalborgensiske IoT-virksomhed Seluxit er gået konkurs.

Det meddeler selskabet tirsdag formiddag i en selskabsmeddelelse, og direktør og stifter, Daniel Lux, bekræfter konkursen overfor Electronic Supply.

- Vi blev hårdt ramt af en nedgang under covid-19, og selvom vores edtech- og energioptimerings-forretningsområder begyndte at tage fart, så var det for sent, siger Daniel Lux.

I maj nedjusterede Seluxit forventningerne, fordi en række ordrer ikke kunne nå at indgå i dette regnskabsår, men Daniel Lux var i den forbindelse alligevel fortrøstningsfuld, fordi der var en efterspørgsel på de nyere forretningsområder.

- Men det gik for langsomt. Der var nogle udbud, som vi regnede med ville falde i september. Det går for langsomt med at materialisere sig, og vi skal også betale vores medarbejdere, husleje og løbende omkostninger, og så går det ikke. Too little, too late, siger Daniel Lux.

Tysk udrulning gik i vasken

Daniel Lux og Seluxit kom på First North-børsen i 2018. Dengang var det med store planer om en udrulning af elmålere i Tyskland. Ordrerne kom fra virksomheden Innogy, men inden det blev udmøntet, var der en pandemi i vejen.

Senere blev Innogy købt af Eon, der havde knapt så store tanker om området.

- Innogy var first mover på de her elmålere, mens Eon er en late mover. Så det hele har skubbet sig. Nogle gange går det sådan, og det er træls. Men shit happens, sagde Daniel Lux til Electronic Supply i oktober i fjor.

Daniel Lux har svært ved at sige, om han og Seluxit kunne have gjort noget anderledes, for "ikke en sjæl i verden havde forudset corona." Måske skulle man have rejst flere mere kapital dengang i 2018, siger han, men det var ikke på tale dengang.

- Vores børsplaner var baseret på de udrulningsplaner med Innogy i Tyskland. Dengang troede jeg, vi var sikret, men ingen havde forudset det, der skete i 2020, lyder det fra Daniel Lux.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063