23948sdkhjf

Investerer tocifret milliardbeløb i nyt produktionsanlæg

Den amerikanske mikrochip-producent Onsemi investerer massivt i Europa med avanceret halvlederproduktion. 

Elektrificering, vedvarende energi og kunstig intelligens er på alles læber og skubber til efterspørgslen på avancerede halvledere, der skal optimere konverteringen og styring af energi i Europa.

Derfor investerer den amerikanske mikrochip-producent Onsemi nu 2 milliarder dollars i et topmoderne siliciumcarbid (SiC) produktionsanlæg i Zlín-regionen i Tjekkiet.

Det oplyser virksomheder i en pressemeddelelse.

Det nye anlæg skal producere intelligente halvledere, der spiller en afgørende rolle i energieffektiviteten for elbiler, vedvarende energikilder og kunstig intelligens.

Samtidig skal anlægget styrke Onsemis forsyningssikkerhed inden for avancerede energieffektive halvlederløsninger både i Europa og globalt.

Investeringen i de nye produktionsfaciliteter beløber sig til omkring 14 milliarder danske kroner og ventes at blive en af de største i Tjekkiets historie inden for den private sektor. Desuden estimeres det, at anlægget årligt vil bidrage med mere end 250 millioner euro til Tjekkiets bruttonationalprodukt, så snart det er fuldt implementeret.

- Ved at investere i industriområder som Zlín-regionen skaber vi en europæisk forsyningskæde, der langt bedre imødekommer kundernes behov for energieffektive teknologier. Derudover er vi overbeviste om, at udvidelsen markant vil styrke produktionen af halvledere, som er afgørende for at nå i mål med EU's CO2-reduktioner, udtaler Hassane El-Khoury, onsemis administrerende direktør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063