23948sdkhjf

Virksomheder jagter nye ansatte på it-natten

85 procent af danske it-virksomheder mangler kvalificeret arbejdskraft og det vil 80 af landets virkosmheder nu gøre noget ved. De holder i aften åben for 800 unge gymnasieelever, og står klar til at præsentere mulighederne inden for it-branchen.
At Danmark skal leve af viden og højtudviklede produkter er efterhånden velkendt. Det er heller ikke nogen større overraskelse, at de to ting kræver it-uddannede medarbejder. Men at der i Danmark pt. mangler 6.000 medarbejdere til at fremtidssikre den viden og de højtudviklede produkter, vil nok overraske de fleste.

85 procent af danske it- og televirksomheder har vanskeligheder ved at få kvalificeret personale med tabte ordrer til følge.

De unge søger nemlig ikke de mange muligheder, it-virksomhederne kan tilbyde. En af de vigtigste grunde til det er, at fordommene om, at branchen er forbeholdt nørder, der drikker cola og sidder foran deres computere i flere døgn ad gangen, stadigt lever i bedste velgående.

De fordomme vil 80 danske virksomheder landet over nu gøre noget ved, og derfor slår de dørene op for de over 800 unge gymnasieelever, der har meldt deres ankomst på it-natten onsdag den 17. januar fra kl. 16-20.

De 800 elever, der også svarer til det antal, der hvert år optages på landets it-uddannelser, fordeles på ca. 25 busture landet over, hvor de typisk besøger tre-fire virksomheder i løbet af aftenen. Det vil give dem et første-håndsindtryk af, hvilke muligheder branchen har at tilbyde.

Det usædvanlige initiativ, der gennemføres for første gang, er igangsat af brancheorganisationerne IT-Branchen og ITEK, branchefællesskabet under Dansk Industri.

it-natten er arrangeret af IT-Branchen og ITEK i partnerskab med: Microsoft, Oracle, IBM, TDC, Siemens og WM-data. Mediesponsorer er IDG/Computerworld og Chili Group.

Kilde: Dansk Industri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172