23948sdkhjf

thy:data inviterer til fælles front i talentjagten

thy:data går nu aktivt ind i kampen om at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til Thy-området og opfordrer til, at der bliver skabt mest mulig synergi i rekrutteringsarbejdet på tværs af virksomheder og brancher. Tilgangen af arbejdskraft er helt afgørende for den fortsatte vækst i thy:data og andre virksomheder i området.
Den massive mangel på arbejdskraft får nu thy:data til at gå forrest i kampen om at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. thy:data har for nylig søsat rekrutteringsinitiativet thy:pejling, der er et uddannelsesforløb rettet imod civilingeniørstuderende på Aalborg Universitet (AAU). Formålet er at udvikle de studerendes kompetencer inden for ERP-løsningen Microsoft Dynamics AX, der er en af thy:datas kernekompetencer. Dermed repræsenterer thy:pejling et vigtigt element i virksomhedens rekrutteringsstrategi.

Civilingeniørstuderende fra AAU deltager i thy:pejling.thy:pejling følges af 23 civilingeniørstuderende fra AAU, og de besøger i dag den Thy-baserede vinduesproducent Idealcombi, der fungerer som referencevirksomhed i thy:pejling-uddannelsen. Formålet er at introducere de studerende for de IT-løsninger, thy:data har leveret, og som i dag er med til at optimere driften i Idealcombi. Trods meget forskelligartede forretningsområder har både thy:data og Idealcombi vækstambitioner, der kræver en aktiv indsats for at tilføre den nødvendige arbejdskraft. Derfor er det ifølge afdelingsleder i thy:data Torben Øvreås Poulsen en oplagt mulighed for at gøre fælles front.

- Vi har igennem længere tid haft et perspektivrigt samarbejde med Idealcombi. Hidtil har samarbejdet været koncentreret om udvikling af Idealcombis IT-systemer, men manglen på arbejdskraft gør det nødvendigt at tænke i nye baner. Derfor har vi udvidet vores forretningsmæssige samarbejde og indgået en uformel aftale om at skabe så meget synergi som muligt i vores rekrutteringsarbejde. Tiltag som thy:pejling skal være med til at tilføre så mange hænder til området, at vi kan fortsætte væksten, og vi håber at kunne indgå lignende aftaler med andre virksomheder i området, siger Torben Øvreås Poulsen.

Idealcombi har allerede været nødt til at hente over 40 ufaglærte tyskere til produktionen, men der er ifølge IT- og personalechef i Idealcombi Preben N. Jensen behov for rekruttering på alle uddannelsesniveauer, og derfor er de 23 civilingeniørstuderende aldeles velkomne.

- Vores vækstmuligheder og evne til at tiltrække arbejdskraft er to kurver, der fuldstændig følger hinanden. Derfor sætter vi i dag fokus på rekruttering af medarbejdere med både kort og lang uddannelse, og vi finder det oplagt at engagere os i thy:pejling for dermed at komme i kontakt med potentielle medarbejdere, mens de stadig er under uddannelse, siger Preben N. Jensen.

thy:pejling-uddannelsen blev meget hurtigt overtegnet af AAU-studerende, og både thy:data og Idealcombi forventer, at rekrutteringsinitiativerne på sigt vil udmønte sig i konkrete ansættelser.

Kilde: thy:data / http://www.thydata.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078