23948sdkhjf

Kinesisk gigant giver jysk firma unik certificering som EU's første

Det kan betale sig at være påtrængende.

I hvert fald har det båret frugt for den midtjyske virksomhed Co2Pro, der har presset på for, at Huawei skulle give dem en officiel certificering til supervision af den kinesiske elektronikgigants batterienergilagringssystemer (BESS).

Den certificering har den kinesiske elektronikgigant netop givet Co2Pro som den første europæiske installationspartner.

- Vi har presset på, fordi det var et ønske for os at kunne sælge de her produkter, siger administrerende direktør og partner i Co2Pro, Henrik Jochumsen.

Indrømmet, virksomheden, der lever af at sælge solcelleanlæg og batterier til b2b-kunder, har samarbejdet med Huawei i flere år. Derfor skal presset fra jyderne ses i konteksten af, at de har besøgt deres hovedkontor, og at de har haft gode salgstal af Huaweis produkter.

Med certificeringen kan virksomheden foruden at sælge de 3 tons tunge batterier også stå for test og indkøringsproces samt give 10 års garanti.

Ikke blot en grossist

Den nye certificering omfatter supervision, overvågning, teknisk support og diagnose af Huaweis C&I- og utility-skala energilagringsløsninger. Og trods Co2Pro er de eneste i Europa med certificeringen, mener Henrik Jochumsen, at virksomheden også adskiller sig på andre måder. For i virksomheden stræber de efter at have en høj teknisk know-how, der gør, de ikke blot er grossister, der kan levere papkasser med batterier og solceller.

De kan også hjælpe installatørerne.

- Det er 100 procent den stærke tekniske know-how, der har været med til, at Huawei har givet os denne certificering, siger Henrik Jochumsen.

Certificeringen er ikke blot et diplom til opslagstavlen. Henrik Jochumsen forventer, at salget af de nye batteriløsninger vil påvirke deres omsætning. Batterierne er da også et fokusprodukt hos virksomheden.

Lidt hjælp til at løfte omsætningen har den midtjyske virksomhed måske brug for.

Brutto er faldet med 13 mio.

Virksomheden oplyser ikke omsætning i sine årsrapporter, men fra 2023 til 2024 er bruttofortjenesten faldet med 13 mio. kr. svarende til næsten 40 pct. Og det er et fald, der kan mærkes på bundlinjen. Årets resultat er på blot 2,3 mio. kr. mod 15,3 året forinden.

- Vi kæmper også, det skal ikke være nogen hemmelighed, siger Henrik Jochumsen.

Han peger på, at prisen på solceller det seneste års tid er blevet næsten halveret grundet et for stort udbud. Et udbud som steg, fordi efterspørgslen voksede i takt med olie-, gas- og energipriserne, blandt andet som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

- Der var en sindssyg stor efterspørgsel, hvor alle gearede op for at levere og så bremsede markedet op, fordi energipriserne bremsede. Og det kan virkelig mærkes i markedet, siger Henrik Jochumsen.

Samtidig har selskabet investeret et nyt it-system og brugt mange timer på at opnå den nye certificering. Og trods direktøren forventer, at 2025's resultat vil ligge i samme leje som 2024's, er han positivt indstillet.

- Det er stadigvæk et udfordret marked, men vi begynder at se noget vækst. Vi ser store muligheder over de næste par år på batterimarkedet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094