23948sdkhjf

Ejerfamilier tilfører en milliard til Widex

Familierne Tøpholm og Westermann bidrager hver især med en halv milliard kroner til Widex Holding efter tre år med underskud.
Det kræver økonomisk polstring at eksekvere en strategiplan om vækst.

Det har familierne Tøpholm og Westermann – som siden 2005 har ejet Widex Holding i kompagniskab – måttet erkende med et indskud på hver en halv milliard kroner i høreapparatkoncernen.

Kapitaltilførslen kommer oven på en treårig periode, hvor omsætningen ganske vist er steget med 15 procent fra 2011 til 2013, mens bundlinjen hvert år i samme periode har givet underskud.

- Vi har lavet ganske store investeringer i Widex gennem de seneste år, og det er en del af den tæring, der er sket på kapitalen, siger Jan Tøpholm, bestyrelsesformand i Widex Holding og repræsentant for den ene ejerfamilie, til Børsen.

Brancheanalyse: Høreapparatproducenterne ruster sig til forventet vækst

Kort opsummeret har det ramt Widex på lønsomheden at udvikle sig til at være en global høreapparatsvirksomhed med 43 salgsselskaber verden over og en omsætning på over 3 mia. kr. samt 3.800 ansatte på verdensplan.

Widex-koncernen har derfor brugt de sidste par år på at udarbejde en strategiplan, som nu står foran at skulle eksekveres med Jørgen Jensen som nyansat mand på posten som administrerende direktør.

Læs også: Widex-familier giver stafetten videre

Samtidig har det kostet Widex omkring 120 mio. kr. at tabe en patentsag i USA, hvorfor de oprindelige planer om at bruge overskydende likviditet til at nedbringe gæld i koncernen har måttet erstattes af kapitaltilførslen fra ejerfamillierne.

- Vi vil gerne have kapitaliseret selskabet noget mere, så det er mere robust i forhold til de vækstplaner, der ligger i selskabet, siger Jan Tøpholm, som i øvrigt afviser aktuelle planer om yderligere generationsskifte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078