23948sdkhjf

Danske forskere løser big data-problem

To DTU-forskere har fjernet blinde vinkler i big data med særlig stort potentiale inden for medico-teknik, internethandel og i den finansielle verden.
Professor Lars Kai Hansen og postdoc Trine Julie Abrahamsen har videreudviklet på den såkaldte "supportvektor-maskine", der oprindelig stammer fra den russiske matematiker Vladimir Vapnik fra 1992. Danskernes løsning bygger på et såkaldt matematisk trick, der hjælper med at opdage og kompensere for de blinde vinkler, der giver computeren mulighed for at handle mere korrekt. Det skriver Computerworld.

De blinde vinkler kan opstå, når computeren skal kombinere mange og usikre faktorer i nye data, og kan i værste fald betyde, at den overser vigtige informationer. Det kan især have store konsekvenser inden for medico-branchen, hvorfor resultaterne er særdeles brugbare her.

De to DTU-forskere har blandt andet påvist, at den nye metode kan forbedre computerens evne til at skelne mellem forskellige leukæmi-typer ud fra gen-data. Dermed kan fejlraten halveres sammenlignet med andre supportvektor-maskiner.

De to DTU Compute forskere har netop offentliggjort deres resultater i tidsskriftet Pattern Recognition Letters.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08