23948sdkhjf

Opkøb slår igennem hos Ambu

Medico-producenten øgede sin omsætning med 27 procent i første kvartal af 2013/2014. Succesfuld integration af opkøbte virksomheder skaber glæde.
Kvartalsrapporten for første kvartal af 2013/2014 viser en omsætning på 342 mio. kr. mod 269 mio. kr. i samme kvartal sidste år. Hertil glæder Ambu sig over en bruttomargin på på 51,2 procent, hvilket er en væsentligt forbedring i forhold til de seneste kvartaler.

Det er primært synergieffekterne fra opkøbene af King Systems, Unimedicals elektrodeforretning og First Water Healthcote, der har genereret omsætningsvækst hos Ambu. Det viser en organisk vækst i lokal valuta på minus 4 procent, som ifølge regnskabsmeddelelsen skyldes en ændring i salgsstrategien på det amerikanske marked, hvor virksomheden har slanket antallet af distributører samt en stor engangsordre på 9 mio. kr. i første kvartal 2012/2013.

Korrigeret for ovenstående hændelser lander den organiske vækst i kvartalet på 4 procent, og Ambu fastholder også forventningerne til, at den organiske vækst for året ender i lejet 5 til 7 procent.

Positive meldinger
Til trods for et resultat af primær drift (EBIT) før særlige poster på 16 mio. kr. – og et fald i EBIT-margin til 4,7 procent i forhold til 10 procent i samme kvartal sidste år – fastholder Ambu forventningerne om en EBIT-margin på 12 til 14 procent for året. Ligesom omsætningen stadig forventes realiseret i omegnen af 1,6 mia. kr.

- Vi har med succes integreret tre tilkøbte virksomheder inden for de seneste 12 måneder og begynder at kunne se tydelige forbedringer af vores bruttomarginaler. Vi har opnået væsentlige synergier fra mere effektive fabrikker og indkøbsfordele, udtaler adm. direktør hos Ambu, Lars Marcher og fortsætter:

- Vi ser endvidere, at vores markedsposition på det amerikanske marked er styrket, og at vi hermed kan vinde større og mere betydelige kontrakter. Vi har brugt kvartalet i USA til at omlægge dele af vores forretning med få større distributører, hvilket har forskudt salget imellem kvartaler. Det betyder fremadrettet mere effektiv styring af vores lagre samt lavere rabatter, som vil påvirke vores indtjening positivt fremover.

Indtil videre har udviklingen hos Ambu fulgt et klassisk mønster oven på opkøbene. Således er omsætningen steget, mens indtjeningen har været negativt påvirket af de omkostninger, der følger med integrationen af så store opkøb, som der er tale om i Ambus tilfælde. Med den seneste udmelding tyder det dog på, at Ambu i 2013/2014 vil høste frugterne af sine investeringer på baggrund af positive synergieffekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094