23948sdkhjf

14 millioner til innovationsnetværk inden for højteknologiske produkter

Et netværk af virksomheder og videninstitutioner inden for højteknologiske produkter modtager 14 mio. kr. til innovation og kan de næste fire år kalde sig statsligt godkendt innovationsnetværk.
Et nyt landsdækkende innovationsnetværk med base i Karup skal styrke små og mellemstore virksomheder, der producerer højteknologiske produkter ved at hjælpe virksomhederne med at anvende dansk og international forskning og omsætte den til værdi.

Til det arbejde modtager innovationsnetværket en fireårig bevilling på 14 mio. kr. fra Rådet for Teknologi og Innovation under Uddannelses- og Forskningsministeriet og får titel af nationalt innovationsnetværk.

- Vores forskningsinstitutioner er en stor videndatabase og producerer konstant ny viden, som virksomheder kan omsætte til nye ideer, innovation og resultater. Det er derfor meget positivt, at Innovationsnetværket for Produktion bidrager til at kanalisere den viden ud, så virksomheder kan anvende den til at udvikle sig og nytænke, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

Netværket består primært af videninstitutioner og små og mellemstore virksomheder, der beskæftiger sig med højteknologiske produkter og services til især forsvars- og sikkerhedsindustrien. Netværkets mål er at bringe virksomhederne op på et endnu højere forretningsmæssigt niveau.

Ifølge lederen af Innovationsnetværket for Produktion, Klaus Bolving, har de små og mellemstore virksomheder et stort uudnyttet potentiale og i højere grad behov for hjælp fra et netværk til at omsætte den viden, universiteterne og de Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS-institutter) har.

- Vi vil hjælpe med at overføre forskningen til udvikling og derigennem styrke virksomhedernes konkurrencekraft. Når en virksomhed får styrket sin konkurrencekraft, kan den producere med højere kvalitet, effektivitet og leveringssikkerhed og bliver på den måde mere attraktiv og kan tiltrække nye ordrer, som giver mere vækst og nye arbejdspladser, siger netværksleder Klaus Bolving.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063