23948sdkhjf

Mydefence vil være en teknologidynamo på droner og jammere

Hos den nordjyske virksomhed satser man benhårdt på at udvikle jammere og droner til både militært og privat brug.
I samarbejde med Forsvarets Materielkommando og med et EU-lån gennem en Nordjysk Lånefond er Aalborgvirksomheden Mydefence klar til produktudviklingen af en ny radioteknologi, der kan være med til at redde soldater fra vejsidebomber. De første produkter ventes klar om et år, skriver dagbladet Børsen.

Jammere militært & privat
I dag findes der løsninger, hvor et militært køretøj kan udsende en elektromagnetisk sky, der forstyrrer fjernstyringen af vejsidebomber, så de ikke kan udløses på afstand – en løsning der er forbundet med en masse gener, lyder det fra adm. direktør i Mydefence Christian Steinø. Den jammer bl.a. din egen kommunikation samtidig med at den sluger en masse strøm.

Mydefence vil udvikle en løsning, der ikke ødelægger egen radiokommunikation, men blot forstyrrer fjendens, mens strømforbruget mindskes væsentligt. Virksomheden har kaldt sit produkt Surdus af det latinske udtryk for døv, da teknologien gør en vejsidebombe døv.

Selvom radioteknologien er særdele velegnet til militært formål, så er det ikke her Mydefence satser i første omgang. Årsagen er, at der andre steder i samfundet er behov for at jamme andres kommunikation og her har Mydefence fundet et oplagt forretningsområde, som Christian Steinert da gerne vil hemmeligholde lidt endnu.

En teknologidynamo
Ambitionen hos Mydefence er ganske klar for Christian Steinø, der udover jammere satser på markedet for droner, der er i rivende udvikling. Samtidig er visionen at blive en teknologidynamo i Nordjylland, hvor Christian Stenø også har tænkt sig at lægge produktionen.

- Vi kan allerede mærke, at vi får en sneboldeffekt. Aalborg Universitet har f.eks. henvendt sig om et helt andet forskningsprojekt. Men nu starter vi med Surdus, hvor det er lykkedes at få finansieringen på plads, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125