23948sdkhjf

Fra leverandør til partner hos Elfac og Terma

Med underskriften på en strategisk partnerskabsaftale styrker Elfac og Terma deres samarbejde yderligere. Parterne befinder sig i øjeblikket i designfasen af en ny radar.
Elfac i Silkeborg har indgået en strategisk partnerskabsaftale med Terma. Aftalen betyder, at de to virksomheder styrker det i forvejen veletablerede samarbejde.

- For Terma er det afgørende, at vi har dygtige og pålidelige samarbejdspartnere som Elfac, der kan levere det mest avancerede inden for moderne kabelkonfektion. Terma har en eksportandel på mere end 90 procent, og vores kunder verden over efterspørger fleksible radarløsninger til forsvar, sikkerhed og overvågning, hvor vi har Elfacs bidrag med. Højteknologiske jobs er samtidig en del af opskriften på at skabe vækst og beskæftigelse i Danmark, så vi meget glade for at tage næste skridt og sammen se på fremtidens behov for avanceret teknologi, siger Jørn Henrik Levy Rasmussen, Vice President, Terma Global om partnerskabet.

Fra leverandør til partner
Elfac har produceret kabler til Termas radarsystemer siden 2010. Specielt indenfor de seneste 2 år har samarbejdet udviklet sig fra et leverandørforhold til et egentligt partnerskab.

- Som led i Termas outsourcingstrategi har vi flyttet visse produktionsopgaver til samarbejdspartnere, som har dokumenteret evne og vilje til at løse opgaver bedre og mere omkostningseffektivt, end vi selv kan. Elfac har gradvist løst mere og mere komplekse opgaver for os og bidrager af egen drift til design og udvikling med deres værdifulde domæneviden. De leverer skræddersyede kabler til stort set alle vores radarsystemer og er involveret i designfasen af en ny radar, som vi er på vej med, siger Jens Husted, der er indkøbs- og logistikdirektør hos Terma.

Terma og Elfac ser også på mulighederne for, at Elfac kan levere kabelforbindelser til Termas elektroniske selvbeskyttelsessystemer til fly og på sigt måske også til andre af Termas militære opgaver.

Stort udbytte
- Det indgår i vores forretningsgrundlag at etablere tætte og langvarige samarbejdsrelationer med højteknologiske virksomheder, hvor vi i kraft af vores nicheekspertise kan gøre en forskel, siger adm. direktør Lars H. Andersen, Elfac. Han fortsætter:

- Vi har stort udbytte af samarbejdet med Terma. Vi skal leve op til nogle strenge krav til kvalitet og dokumentation, som kommer os til gode i andre sammenhænge. Vi har også fået en ny forståelse af sammenhæng mellem kvalitet og produktionsmetoder og har fået vores kvalitetssystem grundigt efterprøvet.

Det stadig tættere samarbejde er formaliseret i en samarbejdsaftale (Memorandum of Understanding), som blev underskrevet i dag hos Elfac.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078