23948sdkhjf

Revolutionerende dansk strømforsyning får international anerkendelse

Nordic Power Converters er blevet hædret med en andenplads ved europæisk prisuddeling.
Den danske iværksætter-virksomhed Nordic Power Converters fik en andenplads og 20.000 euro ved den europæiske finale i Climate-KIC Venture Competition 2014 i den spanske by Valencia. Det skriver Scion DTU på sin hjemmeside.

Andenpladsen fik virksomheden for sin strømforsyning, som er langt mere kompakt og har længere levetid end traditionelle strømforsyninger.

Testet af verdens førende
Medstifter og CCO i Nordic Power Converters, Regnar Paaske, fortæller til Scion DTUs hjemmeside, at strømforsyningen blevet testet af en af verdens top tre LED-producenter – med meget lovende resultater til følge. I den forbindelse vurderer han, at teamet er klar med et konkurrencedygtigt produkt i slutningen af 2015 eller i 2016, og at man til den tid kigger ind i et globalt marked til en samlet værdi af 20 milliarder dollars om året.

- Jeg talte med jury-formanden efter finalen, og han er ved at sætte os op med en anden af verdens største producenter af lys og LED. Så selv om det som start-up altid er skønt at få tilført penge, så ligger den allerstørste værdi i en konkurrence som denne i det netværk, man får adgang til, siger Regnar Paaske til Scion DTUs hjemmeside.

Revolutionerer strømforsyninger
Nordic Power Converters er et spin out fra DTU Elektro, og deres prisvindende produkt er en innovativ strømforsyning. Deres teknologi reducerer størrelsen på strømforsyninger til en femtedel, halverer produktionsomkostningerne, forlænger levetiden med 2-5 gange og øger effektiviteten i sammenligning med eksisterende produkter på markedet. Den patenterede teknologi løser på bæredygtig og grøn vis flere udfordringer i LED-belysning og ved opladere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078