23948sdkhjf

Nordic Power Converters spreder forretningen ud

Hardware-iværksætterfirmaet møder dansk design

Nordic Power Converters (NPC) og Lyhne Design er gået sammen i et alternativt samarbejde. Resultatet er et nyt udendørs armatur kaldet Noly - en sammensmeltning af de to første bogstaver i Nordisk og Lys.

NPC bidrager med sin innovative og prisvindende strømforsyning, der i forvejen har været interesse om fra nogle af de største producenter på verdensplan. Partneren, Lyhne Design, designer bl.a gadearmaturer for nogle af de helt store lampe producenter fx Thorn/Zumtobel.

- Det normale ville formentlig også være, at vi begge, hver for sig, indgik partnerskaber med nogle af de store internationale spillere, siger Micky Madsen, administrerende direktør i NPC, til Electronic Supply.

- I dette tilfælde har vi imidlertid valgt at indgå et mere alternativt samarbejde. Vi er gået sammen om at udvikle det nye gadearmatur i tidsløst dansk design der udnytter fordelene ved NPCs banebrydende teknologi. Samarbejdet er meget åbent og begge parter bidrager frivilligt og for egen regning med deres del af projektet, og vi forsøger ikke at holde det vi laver hemmeligt - tvært imod, vi gør dette for at vise hvad vi kan opnå når vi tager det bedste Danmark har at byde på, nemlig design og teknologi, og kombinerer det i et produkt, fortsætter han.

En tredje samarbejdspartner er Damvig Develop, som har bidraget med 3D printning af prototyperne.

Design udnytter formen på NPCs driver 

Kimen til samarbejdet mellem de to virksomheder blev lagt på en innovationstur til Sydkorea i 2015, som var arrangeret af Innovationsnetværket Dansk Lys og Innovation Center Denmark/Seoul med støtte fra Danmarks Eksportråd, Udenrigsministeriet.

Designet af Noly er baseret på NPC’s kompakte og ultra-tynde led-driver, og oplægget fra NPC til Lyhne Design var, at designe et armatur, som udnyttede formfaktoren på NPC’s revolutionerende driver.

- Noly er derfor blevet et meget fladt design, men vi havde også et ønske om at få en relativ stor lysflade for at undgå blænding, så derfor har Noly også en relativ stor diameter. Teknologien tillader egentlig, at vi laver nogle meget små armaturer, men det vil ikke være så interessant rent æstetisk, siger designer Morten Lyhne.

Ser stort potentiale i dansk innovation og kreativitet

Noly-armaturet blev præsenteret for offentligheden på NPC’s stand på messen Lux Live i London den 23.-24. november 2016, hvor flere var forbi og se på armaturet.

- Vi har selvfølgelig et ønske om at finde den rette producent til Noly, men den primære ambition har faktisk været at vise, at vi i Danmark er kreative og innovative. NPC og Lyhne Design har taget dette initiativ, fordi vi tror, der er et stort potentiale, og innovation er nøgleordet, hvis vi skal skabe værdi i Danmark, siger Mickey Madsen.

Selvom man nu er gået i samarbejde med Lyhne Design er NPCs primære fokus stadig firmaets prisvindende driver.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093