23948sdkhjf

Kort nyt fra elektronikbranchen

Electronic Supply starter i dag en ny type artikler, der samler op på væsentlige begivenheder fra elektronikbranchen rundt om i verden. Læs i dag om ABB Composits, Hanza, InCap samt Infineon og Intel.
ABB Composits
Den schweiziske gigant lukker fabrikken i svenske Öjebyn. Hovedparten af aktiviteten bliver flyttet til Lodz i Polen, og enkelte dele til andre steder i Sverige. 90 ansatte bliver berørt af lukningen.

Nedlukningen og flytningen er efter planen færdig i juli 2016. (Kilde: Pitea Tidningen)

Hanza lukker fabrik
Underleverandøren Hanza flytter produktionen i svenske Töreboda til andre af virksomhedens fabrikker.

Lukningen sker som led i en strategi, der skal øge Hanzas lønsomhed. Særligt en mindre ordreindgang fra de største kunder har påvirket lønsomheden i negativ retning.

InCap afviser opkøb
Bestyrelsen i den finske EMS-leverandør InCap Corporation har afvist et købstilbud fra svenske Inissions.

Tilbuddet blev afgivet i forbindelse med, at Inission i december 2014 købte flere aktiver i InCap og dermed opnåede ejerskab på over 30 procent i det finske selskab. Dermed skulle der ifølge finsk lov afgives et bud på de resterende aktier.

Nu er tilbuddet på 0,03 euro per aktie så blev et afvist, da det i InCap bestyrelses optik var for lavt set i forhold til de nuværende aktiepriser og fremtidsudsigterne for InCap.

Rekordomsætning hos Intel
Intel Corporation har fremvist et regnskab med flere rekorder.

Årsomsætning nåede 55,9 milliarder dollars og voksede dermed med 6 procent. Samme procentvise stigning oplevede koncernen i fjerde kvartal, hvor der også blev sat ny rekord.

Antallet af leverede PCere, servere, tablets, telefoner og Internet of Things rundede også en rekord med samlet 46 millioner enheder.

Tysk gigant på opkøb
Den tyske halvledergigant Infineons køb af den californiske halvlederproducent International Rectifier er en realitet. De relevante myndigheder og International Rectifiers aktionærer har sagt god for handlen.

Opkøbt er ifølge CEO i Infineon, Dr. Reinhard Ploss, med til at understøtte virksomheden ambitioner om at være global markedsleder inden for halvledere. Større produktionskapacitet og kundekatalog, særligt i USA og Asien, bliver fremhævet som en styrke ved købet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109