23948sdkhjf

Kaffemaskinen tweeter når kaffen er klar

Intelligent kaffemaskine på Alexandra Instituttet er eksempel på Internet og Things. Men det hele startede med fremtidens vandmåler.
Medarbejderne på Alexandra Instituttet har en ny grund til at være på twitter, den intelligente - eller i hvert fald tweetende - kaffemaskine AI Coffee Machine.

Kaffemaskinen på forskningsinstitutionen har siden november sidste år været tilkoblet internettet og giver besked på twitter, når der er friskbrygget kaffe på kanden, og når en ny liter er løbet gennem maskinen.

Her til formiddage var der løbet 1846 liter gennem AI Coffee Machine klokken 9:42.

Fra kaffe- til vandmåler
Starten på den tweetenede kaffemaskien var dog ikke kun kaffehungrende medarbejdere, men derimod et projekt om fremtidens vandmålere:

- Vi er en del af et projekt omkring fremtidens vandmålere, og i den forbindelse er vi startet i det små med en prototype, der automatisk tæller og giver feedback, når der er en kande kaffe klar. Kaffemaskinen er et godt eksempel på det, vi kalder IoT (Internet of Things, red.), hvor internettet ikke længere er forbeholdt os mennesker, men også er noget, de ting, vi omgiver os med, kan bruge, fortæller Mirko Presser, der er Head of Research and Innovation i Alexandra Instituttet og formand for det internationale IoT Forum,

Mirko Presser og hans hold fra Alexandra Instituttet har ved hjælp af en en Beaglebone Black, gjort det muligt at højne kaffemaskinens IQ betragteligt.

- Ved at lave en prototype som denne, kommer vi tættere på vores mål, som er at få vandmålingerne koblet til internettet, så den enkelte forbruger ikke længere behøver at aflæse sit vandforbrug manuelt. Fordelen ved at forbinde kaffemaskinen med et device som Beaglebone Black er, at det er en relativ nem og billig måde at gøre døde ting som en kaffemaskine til en internetbruger. På den måde er vi tættere på at skabe nye og mere åbne platforme og udfordre den måde, vi i dag bruger vores vand- og varmeværker på, slutter Mirko Presser.

Ud over Alexandra Instituttet deltager også Aarhus Vand, Kalfor, SEAS-NVE, Hofor og VandCenterSyd i projektet om fremtidens vandmålere.

Du kan følge AI Coffee Machine på twitter .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078