23948sdkhjf

Nederlag til Hans Damm i Højesteret

Erstatningskrav på 58 mio. kr. afvist. Højesteret er kommet frem til, at staten ikke skal betale erstatning til Hans Damm Research A/S.
Tetra-virksomheden fik heller ikke medhold i Højesteret i et erstatningskrav på 58 mio. kr. mod staten.

Højesteret stadfæster dermed Østre Landsrets små to år gamle kendelse. Dengang kendte landsretten, at der ikke kan føres bevis for, at staten overtrådte hverken EU-regler, udbudsregler eller anden lovgivning, da det såkaldte SINE-net i 2006 blev sat i udbud med Motorola som senere vinder.

Erstatningskravet lød dengang på 362 mio. kr. I mellemiden er det blevet barberet ned til 58 mio. kr.

Sagens kerne var, om myndighederne på grund af tilslutningsloven og SINE-udbuddet i 2006 var erstatningsansvarlige for de udgifter, som Hans Damm Research havde afholdt i forbindelse med udbygning af et radionet i henhold til tilladelsen fra 2001. Med SINE forsvandt mulighederne for, at Hans Dam Research kunne konkurrere på nød- og beredskabskunder.

Højesteret udtalte, at 2001-tilladelsen hverken indebar en ret til et vist kundegrundlag eller nogen begrænsning af statens handlemuligheder. Tilladelsen indebar således ingen begrænsning af muligheden for, at alle de statslige beredskabsmyndigheder kunne blive kunder i et fælles net sammen med andre kunder med tilknytning til det samlede beredskab.

Hel Højesterets domsafsigelse i sagen kan læses her .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078