23948sdkhjf

Teknologiproducent skal gøre københavnerne smartere

Japanske Hitachi trækker i arbejdstøjet i nyt udviklingscenter i København og skyder millioner i stort projekt.
Ny teknologisk platform skal danne samle offentlige og private data og danne grundlag for nye, smarte løsninger i app-form. Målet er jobskabelse, mere effektiv transport og energiforbrug og bedre klima i hovedstaden. Det skriver Berlingske Business.

Teknologiproducenten Hitachi skal stå for udviklingen af den teknologiske platform bag applikationerne. Arbejdet bliver udført på firmaet nye udviklingscenter i København.

- Det unikke er sammensætningen af komponenterne og selve samarbejdet samt måden at bruge det hele på til at fremme velfærden og byen selv. Vi skyder et tocifret millionbeløb i dette og vil bruge 10-12 personer til at udvikle platformen og derefter have en håndfuld mennesker til at bemande arbejdet, som helt klart bliver et detektivarbejde. Vi skal finde ud af, hvilke data der egner sig til at arbejde videre med, og hvordan vi skaffer dem. Jeg forventer absolut, at det bliver noget, som vi vil bruge senere ude i verden, for mange storbyer efterspørger det. Hele fidusen er, at det kører på en åben platform, så de data, der er tilgængelige, bliver nemme at bruge på alle teknologiske platforme, og det er unikt, forklarer Hans Lindeman, leder af Hitachis europæiske konsulenthold inden for sammensmeltning af data, til Berlingske Business.

Danner basis for nye virksomheder
Københavns Kommune og Region Hovedstaden
De første app’s:
Første planlagte applikation giver virksomheder og private mulighed for at sammenligne deres energiforbrug med andre. Det skal motivere brugerne til at skrue ned for forbruget.

Den anden applikation skal vise folk en mere energivenlig vej gennem trafikken til deres destination.
bruger henholdsvis fire og fem mio. kr. i en femårig aftale med Hitachi.

Innovative, små virksomheder, bl.a. nye inden for cleantech og miljøløsninger, får ifølge Københavns overborgmester, Frank Jensen, et boost med aftalen og den teknologiske platform. Det i særlig grad, for man modsat lignende projekter andre steder kombinerer de offentlige data med en stor mængde private data.

Frank Jensen understreger også, at Hitachi ikke får monopol på data, men at informationerne gratis bliver stillet til rådighed for alle. Alle data bliver anonymiseret, og der bliver ikke inddraget personfølsomme oplysninger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094