23948sdkhjf

Dansk Industri og HTS på vej mod fusion

Danmark er på vej til at få én altdominerende arbejdsgiver- og erhvervsorganisation. I hvert fald er Handel, Transport og Service (HTS) på vej til at blive en del af Dansk Industri.
Mandag er der generalforsamling i HTS, og centrale kilder oplyser til Berlinske Business, at organisationens bestyrelse vil opfordre medlemmerne til at stemme for et tættere samarbejde med Dansk Industri. Dermed er der på længere sigt lagt op til en fusion, der kan skabe en gigantisk dansk arbejdsgiverorganisation.

Meldingerne kommer efter, at HTS i flere år har forhandlet om en sammenlægning med Dansk Erhverv, men alt tyder nu på, at det i stedet bliver Dansk Industri, der bliver vinderen. I givet fald vil det blive en fusion, der, ifølge eksperter, kan få store konsekvenser for arbejdsmarkedet.

- HTS er meget mere end en godbid for DI. HTS kan levere det kæmpe transportområde til Dansk Industri, som i sådan et tilfælde nærmest vil komme til at minde om en hovedorganisation. Det bliver en gigantisk spiller, udtaler arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet til Berlinske Business.

Hverken Dansk Industri eller HTS har nogen kommentarer til påstandene.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094