23948sdkhjf

Norsk opkøb giver fremgang hos Thrane & Thrane

Opkøbet af den norske virksomhed Nera SatCom er gået glat for Thrane & Thrane. Integrationen er gået som planlagt, og det ventes, at virksomheden nu kan høste endnu større synergier.
Nettoomsætningen steg fra 919 mio. kr. i 2005 til 1.121 mia. kr. i 2006. Resultatet før skat blev dog næsten halveret fra 116 mio. kr. i 2005 til 62 mio. kr. i 2006, men dette skyldes primært integrationen af det norske selskab.

- Det er mig en glæde at kunne rapportere på ledelsens vegne, at integrationen af Nera SatCom har været vellykket og har fulgt de planer, vi lagde ved overtagelsen. Der var et klart strategisk potentiale i at bringe de to virksomheder sammen, og efter at have arbejdet i det meste af et år med såvel markedssiden som udvikling og produktion kan vi se muligheder for synergier i størrelsesordenen 50 mio. kr. om året, hvor vi ved overtagelsen forventede 40 mio. kr. om året, udtaler bestyrelsesformand Waldemar Schmidt i virksomheden årsrapport.

Stor omsætningsfremgang
Thrane & Thrane har kunnet notere omsætningsfremgang på stort set alle markeder. På det landmobile marked steg omsætningen med 52 % til 259 mio. kr., primært på grund af en stærk vækst i afsætningen af produkter baseret på den nye BGAN-teknologi. Produkternes indtrængen på nye markeder var dog langsommere end forventet ved årets begyndelse, ligesom salg af airtime i tilknytning til produkterne har udviklet sig langsommere end forventet.

På det aeronautiske marked steg omsætningen med 33 % til 84 mio. kr. Fremgangen vedrører navnlig produktet Aero-HSD+, hvor Dassault Falcon Jet Corp. er største kunde.

Omsætningen på det maritime marked steg med 18 % til 639 mio. kr. Thrane & Thrane fastholdt dermed sin stærke position på dette marked.

Som ventet var omsætningen inden for systemer stort set uændret (139 mio. kr.), idet leveringen af jordstationer til Inmarsats BGAN-satellitsystem skete i 2005/06.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097