23948sdkhjf

Danida hyrer FORCE Technology til miljøvurdering på Maldiverne

Vurderingen har til formål at beskrive konsekvenserne for miljøet af en planlagt udvidelse af det nuværende dieselkraftværk. Male’ har ca. 100.000 indbyggere, og da øens størrelse blot er ca. 1 km x 2 km, er den meget tæt bebygget.
Dieselkraftværket er placeret ud mod Male’s sydøstlige kyst, hvor vinden på årsbasis bærer røggassen væk fra byen i ca. 85 % af tiden. I december til marts forekommer der dog ofte sydvestlige vinde, og herved kan røgen fra kraftværket påvirke beboede områder i Male’ by. Det er derfor vigtigt at sikre, at de nye generatorer ikke medfører uacceptable koncentrationer af for eksempel NO2, SO2 og andre partikler i boligområderne. Samtidig er det vigtigt at sikre, at støjforholdene i boligområdet ikke forværres væsentligt.

Måling af støj
FORCE Technology vurderer luftforureningen fra kraftværket ved hjælp af den amerikanske spredningsmodel AERMOD/ISCTS3. Til beskrivelse af emissionsforholdene blev emissionsfaktorer for dieselkraftværker benyttet under anvendelse af de aktuelle drifts- og emissionsforhold, ud fra de lokale meteorologiske forhold og ud fra terræn- og bygningshøjder i området. Vurderingen omfatter både den eksisterende og den fremtidige situation.

Støjen fra kraftværket vurderes i samarbejde med dk-akustik ApS. Dette gøres dels ud fra målinger af støjkilderne på kraftværket, og dels ud fra beregninger af støjbelastningen i omgivelserne ved hjælp af Den Fællesnordiske Støjmodel.

FORCE Technologys rapport til Danida og de lokale samarbejdspartnere på Maldiverne kommer til at indeholde anbefalinger til sikring af acceptable luft- og støjforhold i Male’.

Kilde: Teknologiportalen - http://www.teknologiportalen.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11