23948sdkhjf

Thailandsk elektronikproducent vil bo i Sønderborg

Team Precision har udset sig Sønderborg som base for det europæiske hovedkontor. Den europæiske omsætning skal øges med 30 mio. USD på et år.
Den thailandske elektronikvirksomhed Team Precision omsætter i år for 20 mio. USD i Europa, hvoraf omsætningen i Danmark udgør knap 50 procent.

I 2008 skal omsætningen øges med 30 mio. USD til 50 mio. USD, og det skal ske fra et nyt europæisk hovedkontor med adresse i Sønderborg. I dag har kontoret to medarbejdere, men antallet ventes inden for kort tid øget til fire-fem ansatte.

Team Precision blev etableret for 17 år siden. Virksomheden har 1.200 medarbejdere, som arbejder på to fabrikker i umiddelbar nærhed af Bangkok. Det samlede fabriksareal er på over 23.000 kvadratmeter. På underleverandørbasis fremstiller virksomheden produkter til både medicinalindustrien og til industrien, som helhed - blandt andet danske virksomheder som Oticon, Danish Interpretation Systems og Lodam. Produktpaletten omfatter alt fra GPS enheder, til elektroniske sensorer og sikkerhedsprodukter.

Virksomheden er i hastig vækst. Siden selskabet for syv år siden blev introduceret på børsen i Thailand, er selskabets værdi steget 25 gange, oplyste grundlæggeren Chakkaphant Manutsathit, da han sammen med Sønderborgs borgmester, Jan Prokopek Jensen, åbnede det europæiske hovedkontor.

I 2004 kom 47 procent af selskabets omsætning fra Europa, mens USA tegnede sig for 35 procent og Asien for 19 procent. I dag - tre år senere - har amerikanerne taget føringen og udgør 70 procent, efterfulgt af Europa med 25 procent og Asien med 4 procent.

Udfordringen er at få de tre markeder til at balancere uden det går ud over markedspositionen i USA. Med andre ord: Væksten skal komme fra Europa og Asien. I Europa er det Danmark, Holland og England, der er de dominerende markeder, mens bl.a. Sverige er et nyt marked, som selskabet venter sig meget af.

Når Team Precision - godt hjulpet af Invest in Denmark og Center for Erhvervsudvikling - vælger at placere sig i Sønderborg, er baggrunden nærheden til eksisterende kunder og nærheden til de grossistvirksomheder, som sælger de komponenter, der anvendes på fabrikkerne i Thailand. I fjor var virksomhedens samlede indkøb på knap 65 mio. USD, hvoraf elektronikkomponenterne udgjorde 38 mio. USD. I dag har selskabet 465 leverandører. Antallet skal reduceres med halvdelen for at sikre det strategiske fokus, som er afgørende for de europæiske kunder, der placerer ordrer i Thailand.

I forbindelse med åbningen af det europæiske selskab, indtræder adm. direktør Kristian Strand, Lodam Electronics A/S, i Team Precisions europæiske bestyrelse.

Kontoret på Ellegårdsvej 36 i Sønderborg, er bemandet med business development manager Karsten Zacho Brunhede og sourcing sektion manager Suvaree Pujindatrakun.

Kilde: Team Precision

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079