23948sdkhjf

Smertefri ESD sikring hos GPV

GPV Electronics A/S har netop gennemført en gennemgribende ESD sikring af deres lager og produktion i Års. Sikringen blev gennemført helt uden tab af produktionskapacitet.
Et længe ønske om at opgradere ESD sikkerheden i virksomheden blev en realitet hos GPV Electronics A/S i Års, da det amerikanske forsvar stillede konkrete krav herom i forbindelse med en ordre til den amerikanske flyproducent Lockheed Martin.

- Hele ESD sikringen har været en meget omfattende og tidskrævende proces, idet alt fra tape, affaldsspande og reoler til gulvbelægning mm. er blevet gennemtestet, fortæller GPV Electronics’ Lagerchef, Claus Andersen.

Tidligere fandt lagringen af følsomme elektronikkomponenter sted i ældre træreoler. Reolerne var meget ufleksible, og i forbindelse med den øgede efterspørgsel var denne form for lagring ikke hensigtsmæssigt for en ordreproducerende virksomhed som GPV.

Fleksibel lagring
- Indledningsvis overvejede vi forskellige alternativer heriblandt lagerautomater, hvilket vi hurtigt valgte at se bort fra pga. hastigheden. I stedet valgte vi at indlede et samarbejde med Bito Lagerteknik A/S, som har været en særdeles proaktiv samarbejdspartner gennem hele forløbet. Bito Lagerteknik A/S har leveret vores nye fleksible reolsystem. Reolerne er galvaniserede, og dermed strømledende, hvilket gør, at de er velegnet i forbindelse med ESD-sikring af de lagrede komponenter, fortæller Claus Andersen.

- Vi havde forventet, at selve sikringen ville tage omkring seks måneder, men demontage og montage gik langt mere smertefrit, end vi havde forventet. I den forbindelse har vi måttet fremrykke diverse leveringer, fx har Bito været i stand til at imødekomme fremrykninger ikke mindre end tre gange. Det har betydet, at hele ESD sikringen var gennemført i løbet af tre måneder og vel og mærke uden, at det fik indvirkning på vores produktion, fortæller lagerchef Claus Andersen.

Bedre arbejdsmiljø
Som sidegevinst til selve sikringen har GPV skabt et lysere og mere brugervenligt arbejdsmiljø. Medarbejderne på GPV i Års trives i deres nye omgivelser, hvor flere af arbejdsgangene er blevet lettere pga. øget overskuelighed.

- Vi har fået flere varenumre på de enkelte reoler, hvilket har lettet de interne arbejdsgange, siger GPV Electronics’ SMD ansvarlig Peter Schmidt.

Med den øgede ESD sikring har virksomheden fået tilfredsstillet deres amerikanske kunde samt forbedret arbejdsmiljøet på virksomheden. Samtidig ser de sig i stand til at servicere nye og eksisterende kunder efter de bedste normer.

Se BITO Lagertekniks profil på Electronic Supply.
Se GPV Groups profil på Electronic Supply.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14