23948sdkhjf

Mads Clausens Hæderspris til B&O-succes

Karsten Nielsen fra virksomheden ICEpower er blevet belønnet med Mads Clausens Hæderspris 2007 for sit interne iværksætteri, der er blevet en stor succes.
Tallene taler deres helt eget sprog. På blot syv år er forstærkervirksomheden ICEpower nået op på en årsomsætning på 117 mio. kr. og et overskud før skat på hele 39 mio. kr.

Det var med andre ord en succes, da Bang & Olufsen i 1999 satsede på en intern iværksætteride. Ideen kom fra Ph.D studerende Karsten Nielsen, der opfandt og patenterede en forstærkerteknologi med forbedret effektivitet og lydkvalitet. I samarbejde med B&O grundlagde han derpå joint venture selskabet ICEpower A/S.

Resten er historie, som man siger. ICEpower-teknologien sidder i dag i blandt andet musikanlæg, mobiltelefoner, MP3-afspillere og bilradioer – både hos B&O og andre producenter i audiobranchen. Firmaet beskæftiger i dag 45 medarbejdere.

Den succes betyder, at Karsten Nielsen fredag modtog Mads Clausens Hæderspris 2007. Prisen, der blev uddelt i forbindelse med MCI Academy konferencen om kreativitet og innovation på Alsion i Sønderborg, er skabt i et samarbejde mellem det landsdækkende iværksætterakademi IDEA og industrigiganten Danfoss. Det for at hædre iværksætteri internt i virksomheder – det såkaldt intrapreneurship.

- ICEpower er et klassisk eksempel på, hvorfor det er så vigtigt at satse på interne iværksættere i virksomheden. Karsten Nielsen har opfundet, udviklet, patenteret og produktionsmodnet original teknologi. Han har set potentialet for teknologien udenfor B&O, været drivende i at sælge denne til andre og endelig argumenteret og overbevist koncernledelsen i B&O ved etableringen af ICEpower. Det er første gang, B&O har dannet et Joint Venture med en privatperson, og det beviser mulighederne i intrapreneurship, forklarer Ivan Tyrsted, regionsdirektør for IDEA Syd og ansvarlig for prisuddelingen hos IDEA.

Prisvinderen modtager et studieophold på Center for Entrepreneurship hos det hæderkronede Massachussetts Institute of Technology (MIT) i Boston, USA.

- Det er et fantastisk skulderklap at få, ikke mindst fordi prisen kommer fra Danfoss, der er en frontløber inden for innovation og iværksætteri. Samtidig har det givet mig mulighed for lige at stoppe og huske på, at det faktisk går rigtig godt. Det glemmer man tit i hverdagen, men vi er på få år blevet en global virksomhed med et kendt brand hos elektronikproducenterne, siger Karsten Nielsen, stifter og teknisk direktør i ICEpower.

- Specielt i starten var det helt fantastisk at skabe noget sammen med B&O. Det gav os et veletableret navn at læne os op ad, ligesom vi fik adgang til ressourcer og kapital. På den måde startede vi bedre, end hvis vi havde været iværksættere uden et navn, tilføjer han.

Kilde: IDEA - http://www.idea-denmark.dk

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188