23948sdkhjf

Overraskende nedjustering fra B&O

En skuffende udvikling i detailsalget tvinger B&O til at nedjustere forventningerne til årets overskud med 180 mio. kr.
Halvårsregnskabet fra B&O blev lidt af en skuffelse for Struer-virksomheden. Det viste sig ganske enkelt umuligt for virksomheden at holde de udmeldte vækstmål på 8 %.

I alt omsatte B&O for 2.166 mio. kr. i første halvår, og det er en stigning på 5 % i forhold til første halvår 2005/2006. Til gengæld raslede resultatet før skat ned fra 238 mio. kr. til 150 mio. kr.

Specielt de to vigtige markeder i Tyskland og Storbritannien har skuffet i første halvår. Mens det tyske marked lå på samme niveau som sidste år, har det britiske marked haft en negativ vækst på 6 %. I Danmark har omsætningsfremgangen været 3 %, mens et andet vigtigt marked, Nordamerika, har haft en fremgang på 8 %.

- På baggrund af den negative afvigelse i første halvår og trods en tilfredsstillende omsætningsudvikling i A/V-forretningen i første halvår bevirker den seneste måneds skuffende udvikling i detailsalget, at koncernen ikke forventer at kunne fastholde den samme vækst i andet halvår. Omsætningen i regnskabsåret 2007/08 forventes realiseret i niveauet 4.450 til 4.550 millioner DKK, medens resultatet af primær drift forventes mellem 385 og 425 millioner DKK. Resultatet før skat forventes at ligge i intervallet 360 til 400 millioner DKK, skriver virksomheden i halvårsrapporten.

Dermed er der tale om en ganske markant nedjustering fra Struer-virksomheden, der tidligere har udmeldt forventninger om et resultat før skat på 540-570 mio. kr.

Ifølge Børsen reagerede investorerne da også nådesløst og sendte B&O-aktien ned med 28,5 % i går, hvilket svarer til, at 1,4 mia. kr. blev barberet af selskabets værdi.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11