23948sdkhjf

Caverion bygger datacenter i Tønder

Et nyt datacenter i Tønder Kommune sikrer kommunens borgere mod nedbrud på IT-systemerne.
Den erfarne teknikentreprenør Caverion er efter et udbud valgt af Tønder Kommune til at bygge et nyt datacenter, der erstattede to ældre serverrum. Sundhedsområdet, plejehjem, daginstitutioner og skolers IT systemer skal styres fra dette datacenter.

Caverion har sammen med samarbejdspartnere stået for, at datacentret er energirigtigt og bygget efter nyeste standarder og internationale principper for fysisk IT Sikkerhed.

- Når man bygger og designer et datacenter, kan man med baggrund i internationale standarder, statistisk set, forudsige hvor meget nedetid man vil få om året. Det er et must for en kommune, hvor mange borgere er afhængige af, at tingene fungerer, siger salgsdirektør Marcus Holm fra Caverion.

Henter 263.000 kroner hjem i besparelser
Det energirigtige datacenter koster cirka 2,1 millioner kroner, og det henter 263.000 kroner hjem om året i besparelser på strøm. Tilbagebetalingstiden er 4,2 år på køledelen, og på 10 år er hele datacentret tjent ind.

I datacentret er der to af hver komponent, så sikkerheden er høj. Før kørte serverne på samme transformer, og der var større risiko for nedbrud. Lars Møldrup kunne se, at det i længden ikke kunne svare sig at blive ved at reparere på de to serverrum.

- Jeg fik nøgletallene på strømforbruget, og jeg kunne se, at der skulle ske noget. De to serverrum havde en levetid på 2-3 år, så vi besluttede at opbygge et nyt datacenter. På den lange bane er driften effektiv og økonomisk fordelagtig, og ikke uvæsentligt så optimerer vi drift og datasikkerhed, forklarer Lars Møldrup, der er Fagchef for Sekretariat, IT og HR i Tønder Kommune.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079