23948sdkhjf

Senmatic bliver hovedaktionær i Fionia Lighting

Sensorfirmaet køber iværksættere og investorer ud af startup-virksomheden Fionia Lighting, som man ser et stort vækstpotentiale i.
Med afsæt i forskning og patenter fra SDU har iværksættervirksomheden Fionia Lighting vist, hvordan lysdioder kan reducere strømforbruget til belysning af planter i gartnerier. Så godt faktisk, at Energi Fyn Holding, Energi Invest Fyn, Syddansk Teknologisk Innovation, Gartneriet PKM og Senmatic alle kunne tiltrækkes som investorer til virksomheden.

Efter flere års udviklingsarbejde og test af
Montage og test i Søndersø
Produktionen af Fionia Lightings diodearmaturer, der komplementerer Senmatics klimastyring, sker på fabrikken i Søndersø.

- Vi køber blokke ind, som vi så samler og tester her på fabrikken, forklarer administrerende direktør Torben Hansen.

Senmatic har egen elektronikproduktion og montage, men bruger underleverandører på print, komponenter o.l. Blandt andet har man et samarbejde med Osram på dioderne.
prototyper sælger Fionia Lighting nu færdige diodearmaturer til gartnerier i Europa.

Nu gør Senmatic så – næsten – rent bord og køber iværksættere og investorer ud af Fionia Lighting. Sensorfirmaet, der har været medejer siden 2011, er således blevet majoritetsejer med 81 procent af aktierne. Energi Fyn Holding har valgt fortsat at blive ombord, ligesom iværksætteren Thomas Rubæk fortsætter som udviklingsansvarlig.

Fionia Lighting drives videre som et datterselskab af Senmatic, der sammen med Energi Fyn Holding er i ejerkredsen.

Komplementerer den eksisterende produktion
Hos Senmatic forøger man engagement i Fionia Lighting, fordi teknologien er et godt match til den eksisterende forretning og fordi man kan se, at produkterne nu bevæger sig fra udvikling til salg, forklarer administrerende direktør i Senmatic, Torben Hansen, til Electronic Supply:

- Vi køber os ind, fordi vi ser et vækstpotentiale. Der er klare ambition at vækste Senmatic og derfor også Fionia Lighting med det produkt her, siger Torben Hansen og uddyber:

- Målsætningerne holder vi internt, men vi ser et kraftigt vækstscenarie. Omvendt er vi ikke blinde for, at gartnerisektoren er hårdt ramt økonomisk, og investeringerne derfor ikke sidder løst. Men vi føler, at vi har et produkt, der er frontløber i forhold til resten af markedet for LED-armaturer på den måde, at vores teknologi kan regulere lysintensitet og -mængde løbende ved hjælp af klimacomputere. Og så der det jo også en fordel i forhold til test og fuldskalaproduktion, at 60 procent af Danmarks gartnerier ligger på Fyn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078