23948sdkhjf

Sensor-producent spinder guld på salg til udlandet

Den fynske producent af sensorer Senmatic har haft gang i butikken i 2019.

Virksomheden, der udvikler sensorer til industrien og styringssystemer til gartnerier, har næsten fordoblet resultatet af den primære drift fra 8,3 millioner kroner i 2018 til 15,8 millioner kroner i 2019.

Det fremgår af det netop offentliggjorte regnskab.

Det er især salg til udlandet, der driver væksten i det fynske firma.

I regnskabets ledelsesberetning oplyser direktør Mads Nychel, at 75 procent af virksomhedens samlede salg er sket til kunder uden for Danmarks grænser.

Gartnerisegmentet vokser
Senmatic arbejder inden for to forretningsben hhv. en sensor-division og en gartneri-division. Begge områder har haft vækst, og især øget aktivitet i sidstnævnte forretningsområde har direktøren bidt mærke i

- Efter mange år med underskud i vores gartnerafdeling, er det glædeligt, at vi ser vækst – og ikke mindst at vi endelig laver et resultatmæssigt ”break-even” på den del, isger Mads Nychel og fortsætter:

- Gartneribranchen er en spændende branche, hvor der sker meget i tiden. Og hvor vi ser et stort potentiale. Cannabisproduktion, ”vertical farming”, LED-belysning og lokal fødevareproduktion er blot nogle af de ting, der rør sig inden for branchen - og her har vi en god position med vores produktprogram, siger han.

Senmatic var i 2019 også igennem et direktørskifte. I november forlod daværende direktør Mads Sckerl posten til fordel for et job i Kamstrup. 1. december tiltrådte Mads Nychel, der kom fra en stilling i Egatec.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094