23948sdkhjf

Lille sensor-virksomhed kan blive stor med de store

Det har været et langt sejt træk. Kontakt, pitch, forklar, sælg, gentag. At bryde igennem til virksomheder i byggebranchen er svært, for der er lang vej rundt. Og kunderne har haft meget meget travlt.

Men nu tyder det på, at fodarbejdet for alvor begynder at bære frugt.

Store spillere på det danske marked som rådgivningsvirksomheden Cowi og entreprenørvirksomheden NCC kender og bruger sensorteknologien fra Woodsense i forbindelse med projekter med trækonstruktioner. 

Den lille startup Woodsense fik for nylig en ny pose penge fra investorer til at fortsætte kampen for at penetrere markedet og øge kendskabet til deres løsning.

- Ja, det er er stort arbejde at få aftalerne på plads med kunderne, men efterhånden så har vi en opskrift på, hvordan vi kommer igennem til dem, siger Jeppe Rasmussen, der er CEO og medstifter af Woodsense.

Om Woodsense:

  • Det handler primært om tre ting. Træ, fugt og data. Woodsense leverer en sensorløsning, der monitorerer trækonstruktioner i hele byggeprocessen.
  • Løbende data trackes via en abonnementsløsning til det cloudbaserede system. Træet kan overvåges fra time til time i op til 10 år. Og så giver systemet en melding, hvis der skulle være noget galt.
  • Konceptet sigter således efter at skabe kvalitetssikkerhed, men også på at frigøre tid for bygherrer, der normalt må sende en medarbejder ud og manuelt foretage målingerne i bygningen.

Kilde: Woodsense

Først nordpå, så sydpå

Mens markedet modnes i Danmark, så har Woodsense også fokus på at få en fod indenfor hos vores nordiske naboer i Norge og Sverige, hvor man traditionelt bruger meget mere træ i byggeriet.

- I år fokuserer vi på Norge og Sverige. Vi har allerede en sælger dedikeret til markedet og vi regner med at blive flere til at skubbe på salget i løbet af i år, siger Jeppe Rasmussen, der kan bruge erfaringerne fra Danmark til at komme igennem på de nye markeder.

På nuværende tidspunkt har Woodsense solgt omkring 1000 sensorer i markedet, men er klar til at rampe produktionen yderligere op hos produktionspartneren i Polen.

- Næste år vil vi så begynde at kigge mod andre træglade lande i Europa. Det er vigtigt for os at komme ud så mange steder som muligt, så vores løsning kan hjælpe mest muligt, siger Jeppe Rasmussen.

Hos Woodsense er man i gang med at udvikle en tilføjelse til den første enhed. En slags version 2.0 af sensoren. Det handler primært om at gøre enheden mere modulær, så den samme enhed kan have tilsluttet flere måleenheder på og dermed overvåge et større område i det enkelte byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094