23948sdkhjf

Tech-producent splitter forretningen og hiver et godt gammelt brand op af skuffen

Den alsidige teknologiproducent Senmatic er kendt i vidt forskellige brancher for vidt forskellige ting.

Søndersø-virksomheden deler nu sin forretning op i to divisioner, hvor den ene udvikler sensorer til industrien og den anden fokuserer på gartneriforretningen, der udvikler styringssystemer.

Det sker for at øge reaktionsevnen på nye tendenser i de to meget forskellige markeder, forklarer Mads Nychel, direktør for Senmatic, i en pressemeddelelse.

Mens sensorforretningen beholder navnet Senmatic, så får kunderne i gartneriforretningen nu et nyt brand at forholde sig til. Men det vil nok vække genklang hos mange navnligt i udlandet. Fremover vil den nye division lyde navnet: DGT by Senmatic.

Senmatics sensordivision udvikler innovative og skræddersyede sensorer til fire primære forretningsområder: Marine, Køletransport, Olie & Gas og Vindenergi. 

Senmatic blev grundlagt i Danmark i 1975.

- Inden sammenlægningen med Senmatic i 2004 var gartneridivisionen kendt som DGT, og det er det navn, vores kunder i udlandet oftest kender. Med kombinationen af DGT og Senmatic-navnene står vi endnu stærkere, mener Mads Nychel.

Udover navneskiftet kommer der ikke banebrydende ændringer i forbindelse med etableringen af de to divisioner. Senmatic A/S vil fortsat drive fælles administration og ledelse, og de to divisioner beholder det fælles CVR-nummer og adresse.

Rykker hurtigere med individuelle strategiplaner

Særligt i gartneridivisionen, der nu får en ny selvstændig identitet, oplever man mange nye strømninger og tendenser i markedet. Og det stiller nye krav til en leverandør som Senmatic.

- Måden at producere planter og fødevarer på ændrer sig markant i disse år. Vertical farming, dyrkning i lukkede containere eller endda under jorden uden sollys ser vi oftere og oftere eksempler på. Det sker i takt med, at flere bosætter sig i byer og at lande, der ikke traditionelt betragtes som fødevareproducerende lande, pludselig øjner muligheder for at blive delvist selvforsynende med hjælp fra teknologier som vores. Derfor har vi eksempelvis også allerede udviklet LED vækstlys til vertical farming. Det er den slags strømninger, vi med individuelle strategiplaner for den separate enhed forventer at kunne rykke endnu hurtigere på i fremtiden, siger Mads Nychel.  

Med opdelingen af forretningen i to nye divisioner forventer Senmatic, at de nye forretningsenheder vil skabe grobund for yderligere vækst.

DGT by Senmatic udvikler teknologiløsninger til alle typer af gartnerier lige fra erhvervsgartnerier og havecentre til store vertical farms og forskningsgartnerier.

Divisionen specialiserer sig i styringsteknologi, som optimerer produkteffektivitet og vækst. 

DGT By Senmatic leverer komplette og konfigurerbare løsninger som eksempelvis elektronisk og mekanisk klimastyring, vand- og gødningstilførsel og LED-belysning.

- Delingen sker for at begge forretningsben kan vækste optimalt i deres individuelle industrier. De to divisioner driver virksomhed i meget forskellige markeder og med forskellige kunder, produkter og behov. Vi ser delingen som en god mulighed for tydeligt at markere to individuelt stærke identiteter, der også i fremtiden kan være omstillingsparate og fleksible – og derved også fortsat kan drive vækst, siger Mads Nychel.

Senmatic beskæftiger samlet set omkring 90 medarbejdere. Sensordivisionen har også et datterselskab og produktion i Kina.

Virksomheden har siden 2016 været ejet af det svenske industrikonglomerat Indutrade.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.081