23948sdkhjf

IT-virksomhed nægter kendskab til bestikkelse

Den anden IT-virksomhed, der er nævnt i forbindelse med bestikkelsessagen med tråde til både Region Sjælland og Rigspolitiet, har torsdag sendt et brev til deres kunder, partnere og leverandører, hvor de nægter kendskab til beskyldningerne om bestikkelse.
- Når et ord som bestikkelse rammer mediernes overskrifter, og vores virksomhed nævnes i den sammenhæng, kalder situationen på klar besked fra os til jer. Det skriver direktøren blandt andet i brevet, som TV ØST er kommet i besiddelse af.

I meddelelsen pointerer direktøren, at virksomheden er ganske ny, og derfor ikke vil forholde sig til det, der er foregået før de eksisterede.

- Vi kan derfor ikke stå på mål for påståede forhold i den nævnte periode, 2007-2015, men må alene forholde os til den periode, vi har været på markedet som virksomhed.

I sagen er tre medarbejdere, der lige nu arbejder for denne IT-virksomhed, sigtet efter straffeloven om aktiv bestikkelse, hvor de, efter anklagerne, skal havde bestukket en medarbejder fra Region Sjælland og en medarbejder fra Rigspolitiet for at opretholde forretningsmæssige aftaler. Netop dette kommenterer direktøren fra IT-virksomheden i brevet til deres samarbejdspartnere.

- Vi har endnu ikke handlet med hverken Region Sjælland, Rigspolitiet eller Kriminalforsorgen.

IT-virksomhed kender hverken til konto eller sponsorat
De to offentlige ansatte skulle blandt andet havde haft adgang til en konto med over en million kroner, som blandt andet blev brugt på private rejser, hotelophold og forplejning i ind- og udland samt en rejse til Dubai. Alt sammen til en samlet værdi af omkring 400.000 kroner. IT-virksomheden, der har udsendt brevet, benægter dog at have kendskab til sådan en konto.

- Medierne spekulerer i en særlig konto til ekstravagante formål for kunder. En sådan konto findes ikke hos [red. virksomhedsnavn undladt], og vi har ikke adgang til en sådan konto, slår direktøren fast.

Ligeledes skriver virksomheden, at de ikke kender til det sponsorat, som skulle være givet til travbanen i Nykøbing Falster. Travbanen, skal ifølge sigtelserne, havde modtaget et sponsorat på 100.000 kroner plus moms, så sendt som den 3. juni.

- Det har været nævnt, at vores virksomhed skulle have afgivet et løfte om at sponsorere Nykøbing Falster Travbane. Vi er ikke blandt de mange sponsorer, som denne og andre travbaner kan vise frem, skriver direktøren.

I alt er seks personer sigtet, der alle blev fremstillet i grundlovsforhør i tirsdags. De sidder lige nu varetægtsfængslet i sagen frem til 2. juli. De har alle sammen kæret kendelsen til landsretten.

I sagen er der nedlagt navneforbud, derfor er virksomhedsnavnet ikke nævnt.

/Ritzau/
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.081